Mely tengerpartokat érdemes felkeresni Olaszországban?

Olaszországért rengetegen rajong, amit az is bizonyít, hogy minden évben szerte a világból érkeznek ide a turisták. Az ország számtalan látnivalót rejt, így érdemes hosszabb időt eltölteni itt. Ha Olaszországban van, akkor a csodás tengerpartokat semmi esetre se hagyja ki!

Olasz tengerpart minden évben rengeteg látogatót vonz. Nem csoda, hiszen ki ne szeretne egy csodaszép tengerparton pihenni, miközben a tájban gyönyörködik. A Spiaggia del Coniglio karibi színeivel, átlátszó kristálytiszta tengervízével és fehér homokjával méltán Európa egyik legszebb strandja. Így nem csoda, hogy sokan egyenesen Európa, sőt a világ egyik legszebb strandjának tartják. Nem csak az olaszok, hanem a világ minden tájáról ide érkező turisták is előszeretettel látogatnak el erre a strandra. Olaszország másik csodaszép strandja Genova közelében található, a Ligúr tengerparton. A bájos öbölben elhelyezkedő tengerpart finom homokos partjával és türkízkék tengervízével nagy népszerűségnek örvend. Sestri Levante nem csak tengerpartjáról híres, hanem arról is, hogy minden évben itt adják át az Andersen díjat a legjobb ifjúsági és gyermek könyvért. A három napos rendezvény során az utcák dugig vannak utcai művészekkel, bohócokkal és artistákkal.

Ha Szardíniára utazik, akkor sem kell lemondania a csodás tengerpartokról, ugyanis több meseszép tengerpart is van. A gyerekes családok számára a Spiaggia di Tuerredda ideális választás, mivel a strand számos gyerekbarát szolgáltatást nyújt. Ráadásul a finom homokos strandra narancsfaligeteken át lehet eljutni. A másik szardíniai strand az Orosei öbölben lévő Cala Mariolu, amelyet vadregényes dűnék kereteznek, valamint türkizkék tengervíz és fehér homokos tengerpart jellemez. Bővebb információk és utasbiztosítás tájékoztató az axa-assistance.hu weboldalon találhatók!