Menstruációs zavarok esetén forduljon szakemberhez!

A menstruáció alakulására, gyakoriságára, és a vérzés intenzitására mindenképpen érdemes odafigyelni, hiszen a normálistól eltérő jelenségek hormonális megbetegedésekre utalhatnak. A háttérben akár olyan külső okok is állhatnak, amelyekről nem is gondolnánk elsőre.

A komoly menstruációs zavarok egyértelműen arról tanúskodnak, hogy a női szervezetben valami nem működik megfelelően. A 22-23 napnál rövidebb, vagy a 34-35 napnál hosszabb ciklusok esetén mindenképpen ajánlott szakemberhez fordulni, ugyanis a hormonrendszer működési zavara okozhatja az eltéréseket. Hasonlóképp elgondolkodtató, ha kóros soványsággal, elhízással, fokozott fizikai igénybevétellel társulva jelentkeznek a menstruációs zavarok, ilyenkor ugyanis az életmódváltás is segíthet a normál ciklus helyreállításában. Egyéb esetekben a hormonrendszerre ható gyógyszerekkel történik a kezelés.

Abban az esetben, ha kimarad menstruációja, ajánlott teszt segítségével meggyőződni az esetleges terhességről. Fontos tisztában lennie azzal, hogy tökéletes védekezési módszer nem létezik, így még fogamzásgátló szedése mellett is előfordulhat várandósság. A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy a menstruációs zavarokkal küzdő hölgyek körében gyakoriak a túl erős fájdalmak, az erőteljes görcsölés, és a menstruáció előtti tünet együttes is intenzívebben lép fel. Ha mindez akadályozza a mindennapi tevékenységben, szeretne a vérzési zavarok végére járni, vagy terhesség eshetősége áll fenn, forduljon bizalommal a Belvárosi Orvosi Centrumhoz! Elérhetőségeinket megtalálja a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon, ahol egyébként további szolgáltatási területeinkről is részletesen tájékozódhat! Időpont egyeztetés után várjuk személyesen is, a Ferenciek terén megtalálható klinikánkon!