Mérgező emberek

A mérgező emberek köztünk élnek és észrevétlenül rombolják az életünket. Észrevétlenségük onnan ered, hogy nem vesszük észre, milyen rossz hatással vannak ránk, nem ismerjük fel a figyelmeztető jeleket. Miközben elszívják erőnket, hosszú ideig részesei lehetnek mindennapjainknak.

Egy mérgező ember nem tud örülni semminek, csak a rosszat látja mindenben, mindent és mindenkit kritizál, bármiért lelkesedünk, ő azt leszólja, semmi nem tetszik neki. Olyannyira sötéten lát mindent, hogy a környezetében lévők kedvét is rendszeresen elrontja, átragasztja a társaságra a negatív szemléletet. Kik a mérgező emberek? Például akik folyton pletykálnak, különösen élvezi, ha mások szenvednek. Káros hatással vannak ránk az állandó áldozatok is, akik mindig minden felelősséget elhárítanak és úgy állítanak be mindent, hogy a probléma más hibájából történt, ők semmiről nem tehetnek. úgy tűnik, mintha szeretnének szenvedni. Kerüljük el messzire az irigy embereket is, akikkel bármilyen pozitív dolog történt, nem tudnak örülni neki. folyton elégedetlenkednek, összehasonlítgatják magukat másokkal és mindig magukat érzik kevesebbnek.

Káros hatással vannak ránk a manipulátorok is, akik úgy viselkednek mindenkivel, mintha a barátjuk lenne, viccesek és érdeklődőek, miközben mindent megjegyeznek, hogy a megfelelő alkalommal elővegyék az információt és saját javukra fordítják a helyzetet. Kihasználnak mindenkit, csak saját magukkal törődnek. A mérgező emberek feleslegesen generálják a feszültséget mások életében, veszekedéseket provokálnak, növelik a stresszt életünkben. A stressz káros hatással van egészségünkre, ezért fontos, hogy minél előbb felismerjük és eltávolítsuk az ilyen embereket az életünkből. Akinek a családjában van mérgező ember és nem tudja kizárni az életéből, meg kell próbálnia távolságot tartani és érzelmileg leginkább függetlenedni a bántó embertől.