Mesés kiránduló helyek itthon

Sokszor esünk abba a hibába, hogy a szabadnapjainkat külföldön töltsük el, holott számtalan gyönyörű helyet fedezhetünk fel Magyarországon, az év bármely szakában.

A hazánk legmagasabb pontja 1014 méteren a Kékestető, ideális rügyfakadáskor és hóeséskor is. Tökéletes túrázásra és síelésre is egyaránt. Az mellett, hogy kristálytiszta hegyi levegőt szívhatunk, még mesebeli panorámában is gyönyörködhetünk. A Mátra északi oldalán megtekinthetjük a különleges fekvéséről elhíresült Parádsasvárt és a Károlyi kastélyt. A Bakony legszebb pontjának, gyöngyszemének Cseszneket nevezték ki, és méltón viseli ezt a titulust. Itt található a Cseszneki vár, melyet a tatárjárás után építettetek, hazánk egyik legszebb részén. A hegység Győr és Zirc lankái között terül el. A romok ma a 16. századi állapotát tükrözik. Tavasszal kiváló kiránduló helyszín. A Julianus kilátó, Börzsöny egyik legszebb részén, Nagymaroson található. A kilátót már messziről észlelni lehet, hiszen a hegység legmagasabb pontján Hegyes-tetőn található. A kilátó különlegessége, hogy olyan panoráma tárul elénk a Dunára, mint sehol máshol az országban.

A Szalajka-völgyben található hazánk egyik leggyönyörűbb természeti csodája a Fátyol-vízesés. Gyönyörű környezetbe csöppenünk, ide látogatva. Gazdag élővilága és a vízesés fátyolszerű leomlása pillanatok alatt elvarázsol bennünket. Igazi szépségét tavasszal és nyáron csodálhatjuk meg. Az egyik legkedveltebb és legszebb kirándulóhely a fővároshoz közel található, a Pilisi Dobogókő. Tökéletes kilátást nyújt a Dunakanyarra. Továbbá gyógyító erejéről híresült el, mivel itt található a bolygónk szívcsakrája, és szóbeszéd szerint a Ferenczy-sziklánál érezni a Földünk szív dobogását.