Meseszép francia síterepek

Akár hagyományos szavojai ételeket keres síüdülésekor, akár a Michelin-csillagos éttermek konyháját részesíti előnyben, a Francia Alpokban mindkettő bővelkedik. A helyi kedvencek közé tartozik a tartiflette és a fondü – mindkettő kötelező étel a sajt szerelmeseinek, de van raclette is, és csak ügyeljen arra, hogy hagyjon helyet a Tarte aux Myrtilles desszertnek.

Francia síterepek várják ínycsiklandozó ételekkel és jól berendezett faházakkal az axa-assistance.hu weboldalon, ezért érdemes ide látogatni, ha ön is szívesen olvasna ezekről. A franciaországi helyi magánvezetők és síiskolák a világ legmagasabban képzett oktatói közé tartoznak. Akár hosszú, pályán kívüli futásokat keres, akár egyszerűen csak le akar síelni a köztes fennsíkról, biztosan talál az ön szintjéhez megfelelő oktatót. Noha a garantált hó és a hatalmas síterületek a fő oka annak, hogy Franciaországba menjen síelni, rengeteg egyéb téli tevékenység áll rendelkezésre, amelyekkel kihívások elé állíthatja magát, vagy feltöltheti az energiát. Szerezzen adrenalint a parapentingből, magasan a lejtők felett, vagy próbáljon ki egy husky-lovaglást az erdőben. A kikapcsolódáshoz Franciaországban kiváló gyógyfürdők és vízi központok találhatók, ahol a lejtőkön áztathatja magát a nap fáradalmai után.

Meglepődhet, ha megtudja, hogy az Egyesült Államokhoz vagy Kanadához képest a felvonóbérletek Franciaországban sokkal jobb ár-érték arányt képviselnek. Ezenkívül, ha szezonon kívül utazik januárban, gyakran még jobb árakat tudnak biztosítani síkölcsönzésre, oktatásra és szállásra. Egy franciaországi sítúra többről szól, mint az egyszerű síelés. Ez egy lehetőség, hogy megtapasztaljuk a francia életet tágabb értelemben: nemcsak a konyhát, hanem a kultúrát és a „savoir-vivre”-t. További részletekért és bővebb leírásért keresse fel az axa-assistance.hu-t.