Mesterséges intelligencia a kiberbiztonságban

A hackerek támadásainak egyre kifinomultabbá válása bizonyos felhasználók vagy cégek számára vesztes csatához vezethet. A mesterséges intelligencia (AI) azonban segíthet. Okos algoritmusokat használ a védekezés megerősítésére. Lássuk, mi köti össze az AI-t és a kiberbiztonságot, és hogyan tudják megvédeni Önt.

A mesterséges intelligencia olyan intelligencia, amelyet gépek vagy más nem élő lények produkálnak, vagy kognitív funkciók létrehozását jelenti egy mesterséges mechanizmusban. Az MI alkalmazható számos területen, a robotikától a közgazdaságtanig és a kiberbiztonságig. A gépi tanulás a számítógép azon képessége, hogy azonosítja az adatok mintáit, és ezeket a mintákat felhasználja feladatok elvégzésére és a problémák megoldására. Egy ilyen rendszer megtanulja az algoritmusait, és fejleszti annak képességét, hogy előrejelzéseket vagy döntéseket hozzon, amelyeket nem programoztak be. Mivel nagy mennyiségű adatot képes gyorsan feldolgozni, az integrált gépi tanulással rendelkező kiberbiztonsági rendszerek segíthetnek a támadások pontosabb előrejelzésében és megelőzésében. Az MI gépi tanulással képes azonosítani az eszköz tulajdonosának viselkedési mintáit. Ha észlel valami szokatlant, akkor azt gyaníthatja, hogy valaki más használja a gépet, és megakadályozza azt (ez azonban nyomon követési módszerként is használható).

A gépi tanulási képességek és a nagy adatbázisok szintén hozzájárulhatnak a veszélyek és sebezhetőségek hatékonyabb felismeréséhez. A mesterséges intelligencia figyelheti a webes forgalom mintáit, és figyelmeztetheti a felhasználót vagy az adminisztrátort, ha valami gyanúst észlel. A gépi tanulás hozzájárulhat a kiterjedt adatbázis felhalmozásához a minta pontosabb azonosításához. Az MI minőségi és mennyiségi szempontból meghaladja az emberi megfigyelési képességeket.