Mi a jó internetes sebesség a játékhoz?

Az online játék tökéletes időtöltés. Ez egy olyan tevékenység, amelyet egyedül és csoportosan is végezhet otthon – feltéve, hogy az internetkapcsolata elég gyors. Ebben a cikkben megtudhatja, mi a legjobb internet sebesség az online játékok tökéletes működéséhez.

Az internet sebessége a konzoltól és a játék típusától is függ. A játék minimális internetes sebessége: Letöltési sebesség: 3 Mbps. Feltöltési sebesség: 0,5-1 Mbps. Ping sebesség: kevesebb, mint 150 ms. Az ajánlott internetes sebesség viszont már eltér: Letöltési sebesség: 15-25 Mbps. Feltöltési sebesség: 5 Mbps. Ping sebesség: kevesebb, mint 50 ms. Online játékának zökkenőmentessége az internet sávszélességétől függ, amely jelzi az adott időpontban letölthető és feltölthető adatok maximális mennyiségét. Leegyszerűsítve: a sávszélesség méri, hogy az internetkapcsolat mennyi adatot képes kezelni.

A sávszélességet Mbps-ben (megabit/másodperc) számítják. Az Mbps magától értetődő – megmutatja, hogy másodpercenként hány megabit tölthető le vagy tölthető fel. A ping sebességet, más néven késleltetési időt ms-ban (milliszekundumban) mérjük. Megmutatja, hogy egy adatcsomag mennyi idő alatt megy el a forrásától (például a konzoljától) a célig (játékkiszolgáló) és vissza (a konzolig). Más szavakkal, a ping arány megmutatja, hogy a végrehajtott művelet milyen gyorsan jelenik meg a képernyőn. Ha a ping aránya 27 ezredmásodperc, akkor 27 milliszekundumba kerül, amíg a bal egérgomb megnyomása után a játékban lövöldöz. Tehát a sávszélesség a másodpercenként elküldött adatok mennyisége, míg a ping sebesség az az idő, amely alatt az információ utazik. Amikor a ping értéke nagyon magas, a legtöbb játék először a többi játékos mozdulatát regisztrálja. Ez azt jelenti, hogy fejbe lőhetik a játékban, mielőtt esélyt kapna a reakcióra.