Mi a teendő, ha nem ön az „ideális jelölt” egy állásra?

Valószínűleg eléget hallotta már a legjobban illő vagy ideális jelölt kifejezést, ha új állásokra jelentkezik, főiskolai jelentkezéseket nyújt be, vagy egyszerűen csak átveszi a hosszú távú céljait. A munkaadók tudják, kiket akarnak, és általában mit is akarnak a felvételi folyamat során. Azonban néha ez nem mindig egyértelmű a másik embernek, és a jelöltek sok vegyes üzenetet kaphatnak.

Ha nem tudja kifejezni elismerését vagy köszönetét a felvételi menedzsernek, miután megkapta az elutasítást, akkor vissza kell lépnie és el kell sétálnia. Soha ne kommunikáljon toborzóval, felvételi vezetővel vagy bárkivel arról, hogy megbántották az interjún. Mondhat valamit, ami ronthatja hírnevét és megbéníthatja karrierjét. Rendben van, ha bántottnak érzi magát, miután időt szánt egy olyan munkára vagy lehetőségre, amelyet igazán kívánt, de mentse meg magát ezektől a valóban nehéz érzésektől. Az állás elutasítását követően rendben van, ha visszajelzést kér a felvételi vezetőtől arról, hogy mi hiányzott jelöltként, és hogyan lehetne javítani a jövőbeni munkalehetőségeken. Amikor egy felvételi menedzsertől kérünk visszajelzést, fontos, hogy profik legyünk, és ne legyünk túlságosan rámenősek. Ha nem válaszolnak, vagy nem hajlandók válaszolni, akkor engedje el.

Nem mindenki érzi jól magát ha ilyesmiket kell mondania, de az is lehet, hogy nincs ideje visszajelzést adni. Ha azonban visszajelzést adnak, az információ felbecsülhetetlen lehet. Nemcsak jó tudni, hogy kivel versenyez, hanem azt is, hogy felmérje, mi a többi jelölt közös vonása, és hogy álmai cége milyen vonásokat keres a jelölteknél. Miért? Mert jobban meg fogja tudni érteni, hogy valóban megfelel-e a munkára. Például, ha nehezen veszi egyedül a feladatokat, de azon munkákra jelentkezik, amely kevés struktúrát vagy támogatást kínál, akkor nem biztos, hogy Ön az ideális jelölt a munkára.