Mi a végpont biztonsága?

A kibertámadások veszélye még soha nem volt nagyobb. A vállalkozások és a fogyasztók minden nap új kockázatokkal néznek szembe, és ez csak egyre rosszabbá válik. Ennek azonban nem kell vesztes csatának lennie: ha új módszereket keres saját magának vagy cégének védelmére, a végpontbiztonság lehet a válasz.

A végpontbiztonság a hálózatok védelmének egyik eszköze, a telefonok, laptopok és más, hozzájuk hozzáférő eszközök biztosításával. Minél nagyobb egy vállalkozás, annál nyitottabb a lehetséges kockázatokkal szemben, mert minden egyes csatlakoztatott hardver célpont lehet a hackerek számára. A végpontbiztonságot gyakran „kétirányú” megközelítésnek nevezik, amely a lehetséges összetettsége ellenére a következő alapvető elemekre vezethető vissza: titkosítás, távoli alkalmazásvezérlés. A vállalkozások folyamatosan próbálnak felfegyverkezni a hackerekkel szemben. Az adatvédelmi stratégiák és eszközök frissítése és fejlesztése folyamatos és szükséges folyamat.

Sok alkalmazott a személyes telefonját és laptopját használja munkához, ahelyett, hogy a vállalat által kiadott hardverre támaszkodna. Ez sokkal kényelmesebb és olcsóbb lehet, de sokkal nehezebbé teszi az üzleti vállalkozás számára annak biztosítását, hogy minden végpont megfelelő legyen. Az otthoni vagy külföldi munkavállalók számának jelentős növekedése jelentkezik főleg a távmunka esetén. Ezen távoli munkavállalók többsége érzékeny internetkapcsolatokat fog használni. Legyen szó saját otthoni Wifi-ről vagy hotspot-ról egy közös térben – például egy kávézóban vagy vonaton – ezek a kapcsolatok hozzáférési pontok a hackerek és a rosszindulatú szereplők számára. Ennek elkerülésére és a maximális biztonságért jött létre tehát a végpontbiztonság.