Mi a WordPress blog platform?

A WordPress egy nyílt forráskódú blog platform, melyen keresztül könnyed kommunikáció hozható létre az interneten keresztül. A WordPress, PHP programozói nyelven van megírva és a MySQL adatbázis-kezelő rendszert használja fel az adatok tárolására.

A 2003-ban útjára induló blog platform mára a legnépszerűbb blogolási eszköz a világon, hiszen több mint 60 millió blogot hoztak létre a nyílt forráskódú blog platform segítségével a világ szinte összes nyelvén. A WordPress rendkívül hasznos abban az esetben, ha egy információs weboldalra vagy egy bemutatkozó weblapra lenne szüksége.  A magyar nyelven is elérhető blog telepítése nagyon egyszerű és nem időigényes, még a laikusok számára sem okozhat gondot.

A rendszer telepítése után egy nagyon könnyen kezelhető vezérlőpulttal találkozik a felhasználó, ahol egyszerűen kezelhetők a felvitt bejegyzések, fotók és videók. Különböző kategóriák hozhatók létre, amelyeket könnyedén megjeleníthetünk a menüben vagy akár az almenükben is. Az egyik nagy előnye a WordPress platformnak, hogy számos sablont és kiegészítőt megtalálhatunk az interneten, melyek segítségével testre szabhatjuk a blogunkat. A másik nagyon fontos tényező, hogy több olyan keresőoptimalizálós plugin vagy kiegészítő létezik, amely lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy bejegyzései könnyebben elérhetők legyenek mások számára. Minden bejegyzéshez más-más kulcsszót, leírást és címet adhatunk meg, melyek nagyban befolyásolhatják a bejegyzések megjelenését a keresőmotorokban. Összességében a WordPress kommunikációs platformról elmondható, hogy azok számára ajánlott, akik egy olcsó útmutatót keresnek a web design rögös útján és nem utolsó sorban blog létrehozásban gondolkodnak üzleti vagy akár információs céllal.