Mi mindent érdemes tudni, ha arab országba szeretne utazni?

Az arab országok különleges kultúrája évről-évre számos turistát vonz, azonban mielőtt elutaznánk a célországba, nagyon fontos előzetesen tájékozódni. Ha ugyanis nem vagyunk kellően jól informáltak, akkor könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatjuk saját magunkat vagy megsérthetjük a helyieket.

Arab országok színes és különleges világa sokakt vonz, azonban mivel nagyon eltérőek az ottani szokások és a kultúra, mint a miénk, ezért nagyon fontos minél jobban felkészülni az utazás előtt. Köztudott, hogy az arab országokban az öltözködés fontos kérdés, nem lehet csak úgy lenge ruhában flangálni. Az arab országok eltérően szigorúan veszik az öltözködési szabályokat, de az általános, hogy a vállakat és a karokat célszerű eltakarni. Rövidnadrágban és ujjatlan felsőben csak a tengerparton lehet lenni, még a városnézéshez is jobban el kell fedni magunk. Ez a vallási helyszínekre fokozottan igaz. Azzal lehet a leginkább biztosra menni, ha még az utazás előtt ellenőrizzük, hogy a célországban milyen szabályok vonatkoznak az öltözködésre. Egy biztos, a nőknek különösen oda kell figyelniük arra, hogy megfelelően öltözzenek fel az arab országokban.

Az arab országokban a balkezesek érdemes tudni, hogy az iszlám a bal kezet tisztátalannak tartja. Úgy vélik ez a kéz a személyes higiéniára van fenntartva. Éppen ezért mindenféle nyilvános funkcióhoz a jobb kezet használják, például iváshoz, étkezéshez, kézfogáshoz, a tárgyak átadásához. Aki rajong a sertéshúsért, annak jobb lemondani ezirányú szenvedélyéről, miközben arab országban tartózkodik, ugyanis az arabok nem fogyasztanak sertéshúst. Ezenkívül húsevő állatokat és pikkely nélküli tengeri állatokat sem. Bővebb információkért érdemes ellátogatni az axa-assistance.hu weboldalra!