Miért érdemes regényt olvasni?

Számtalan oka van annak, hogy miért érdemes regényt vásárolni és olvasni. Az olvasás minden korban igazán hasznos. Ha csak ritkán vesz kézbe könyvet, hogy olvasson, akkor érdemes ezen változtatni, ugyanis az olvasásnak számos jótékony hatása van.

Regény olvasás közben könnyű kikapcsolni és a mindennapi feszültséget elfelejteni. Ha stresszesek a mindennapok, akkor a legjobb elvonulni és egy kicsit belefeledkezni a történetbe. Egy izgalmas kalandregény olvasása során messzi tájakra juthat el, érdekes kultúrákat ismerhet meg és mindezt úgy, hogy a kényelmesen pihen a kanapéján. A regényekben olvasott információk akár hasznára is lehetnek egy-egy utazás során vagy a mindennapokban. A regény olvasása közben végig a könyvre kell koncentrálnia, hogy követni tudja az események láncolatát. Tehát a manapság oly divatos kifejezés, a multitasking, vagyis, hogy egyszerre több dologra figyeljen nem igazán működik. A szakemberek is kimutatták, hogy egyszerre több dologra nem lehet olyan hatékonyan figyelni, mintha csak egyetlen dologra fókuszálna. A mai rohanó világban nagyon nehéz csupán egyetlen dologra fókuszálni.

A regény olvasás pontosan ebben segít. Az olvasásnak köszönhetően könnyebbé válik a fókuszálás és fejlődik a memória, ugyanis az agyban új szinapszisok jönnek létre, aminek köszönhetően a korábbiak megerősödnek és a rövid távú memória fejlődik. Éppen ezért a gyerekeknek, fiataloknak kifejezetten előnyös volna, ha sokat olvasnának. Az olvasás további előnye, hogy segít késleltetni az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását. Az agy is egy izom, ezért célszerű folyamatosan edzésben tartani. Ha szeretne izgalmas regényeket vásárolni, akkor látogasson el a book24.hu webáruházba, ahol nagyszerű könyvek széles választékát találja!