Miért van szükség immunerősítésre télen?

Nyáron jellemzően az emberek többsége sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, azonban a tél beálltával ez megváltozik. Ráadásul kevesebb napfény ér minket, ezért a D-vitamin is kevésbé tud termelődni szervezetünkben. Így nem csoda, hogy a hazai lakosság nagy része a téli időszakban D-vitamin hiánnyal küzd.

Immunerősítés leginkább vitaminok szedése által érhető el. A téli időszakban kevésbé van lehetőségünk vitaminokat és zöldségeket fogyasztani, ami az immunrendszer gyengüléséhez vezet. A téli időszakban a betegségek könnyen ledöntik a legyengült immunrendszert, aminek következtében akár hetekig is nyomjuk az ágyat. Fontos, hogy ne akkor kezdjünk vitaminokat szedni, amikor már betegen fekszünk otthon, hanem ahogy hűlni kezd az idő, gondoskodjunk a kellő vitamin pótlásról. A legfontosabb vitaminok pótlásáról semmiképp sem szabad elfeledkezni. Elsősorban D-, A-, E-, K-, és C-vitamin pótlásra van szükség. Ezeket gyümölcsökből és zöldségekből is pótolni lehet, viszont szükség esetén étrend-kiegészítőt is választhatunk.

A C-vitamin az egyik legismertebb vitamin, mindenki tudja, hogy elsősorban a paprikában és a citrusfélékben található meg. Mivel vízben oldódik, ezért mondhatni lehetetlen túladagolni, viszont kellő folyadékot kell fogyasztani mellé, hogy a felesleges mennyiség távozni tudjon. A másik négyféle vitamin zsírban oldódó, azonban az emberek többsége nemhogy nem adagolja túl, inkább hiányállapotban szenved. Szerencsére mind az ötféle vitamint be lehet vinni a szervezetbe étrendkiegészítők által. Ehhez érdemes ellátogatni a wavita.hu webáruházba, ahol többféle kiszerelésben találhatók vitaminok bő leírással, így mindenki megtalálja a számára ideális vitaminkészítményt, mely hozzájárul az egészséges immunrendszerhez!