Mihez kezdjünk, ha a nyaralás alatt esik az eső?

Kevés bosszantóbb dolog létezik annál, mint amikor a várva várt vakációt keresztülhúzza a szeszélyes időjárás, de az igazság az, hogy bármennyire is próbálunk alaposan tervezni, ezzel a kockázattal mindig számolnunk kell. Persze kiválaszthatjuk a statisztikák alapján legszárazabb időszakot, de egy hirtelen jött front még így is okozhat meglepetéseket.

Bármilyen típusú nyaralásra is megyünk, a folyamatos eső biztosan komoly gondot jelent majd. Ha tengerparti kikapcsolódást terveztünk, akkor a rossz idő teljesen keresztülhúzza a számításainkat, ám ha városnézős utazáson vagyunk, akkor is roppant kellemetlen a szűnni nem akaró csapadék. Ilyenkor persze dönthetünk úgy, hogy ha már ott vagyunk, akkor megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a dologból, hiszen esőkabátban, vagy épp esernyővel kellemesebbé tehetjük a helyzetünket. Természetesen az is egy lehetőség, hogy még indulás előtt pár nappal leellenőrizzük a várható időjárást és ha van rá mód, akkor akár le is mondhatjuk az utat.

Az igazán komoly gondot azonban az jelentheti, amikor családostól, kisgyerekekkel megyünk vakációzni és az eső a négy fal közé szorít minket. Ezekre az utakra jellemzően igen limitált mennyiségű csomagot viszünk csak magunkkal és az apartmanok, illetve a szállodai szobák nincsenek felszerelve szórakoztató kiegészítőkkel, így aztán komoly kihívást jelent lekötni a gyerkőcöket. Utólag sajnos nem sok mindent tehetünk, ezért érdemes már jó előre felkészülni erre a lehetőségre. Természetesen úgy kell gondolkodnunk, hogy a amit magunkkal viszünk, az kevés helyet foglaljon, ezért a kisebb társasjátékok kitűnők erre a célra. Emellett a legtöbb helyen van televízió és bár lehet, hogy ellenkezik az elveinkkel, de minden szempontból szerencsésebb, ha a gyerkőcök inkább a képernyőt nézik ahelyett, hogy unatkoznának.