Mik az előnyei, ha a kormánynál vállal munkát?

Az elsődleges portál a szövetségi álláskeresők számára a Pathways néven korszerűsített pályázati szolgáltatást indított az egyetemisták és a friss diplomások számára, hogy jobban segítse őket a kormányzati munka megtalálásában az Egyesült Államokban. Noha ez mindenképpen örvendetes hír egy versenyképes munkaerőpiacon, elgondolkodhat az ember, miért érdeklődik annyira valaki az állami munkák iránt.

A megnövekedett munkahelyi biztonság értékes, különösen egy bizonytalan gazdaságban, amelyet a szövetségi kormány biztosít. A közalkalmazottakhoz képest a magán alkalmazottak sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a kirúgás miatt; valójában háromszor nagyobb valószínűséggel rúgják ki őket magánmunkáltatóik, mint a szövetségi kormány alkalmazottait. Pályafutása során az állami és helyi kormányzati alkalmazottak, valamint a szövetségi civil alkalmazottak csaknem 1,5 évvel több fizetett szabadságot kapnak mint  egy átlagos magánalkalmazottak. Az átlagos állami vagy helyi önkormányzati alkalmazottnak 9,9-rel több fizetett nyaralási napja és szabadsága van, mint más társaiknak, ez a szám 13-ra nő a szövetségi alkalmazottak esetében.

A megnövekedett nyaralási idő azt jelenti, hogy az alkalmazottaknak megfelelően kompenzálják a munkaidejüket, és elegendő időt és erőforrást kapnak a megfelelő feltöltődésre, hogy munkájukban jobban működhessenek. A kormány általában több fizetett beteg- és személyes napot kínál az alkalmazottainak. Apropó nyugdíjazás, a szövetségi alkalmazottaknak lehetőségük van korábban nyugdíjba menni, mint a magánszektorbeli kollégáiknak, és felsőbb nyugdíjtervekhez férhetnek hozzá a Közszolgálati Nyugdíjas Rendszer (CSRS) vagy a Szövetségi Alkalmazotti Nyugdíjas Rendszer (FERS) révén. Mindkét terv szerint a nyugdíjas munkavállalók járadékot kapnak, kiegészítve a társadalombiztosítási juttatásokkal.