Miket kell elvégeznie a szakembernek a melegítő rendszer üzembe helyezésekor?

A kazán telepítése a legtöbb lakástulajdonos számára felér egy misztériummal. Így azt sem tudják, hogy a mérnöknek pontosan miket kell elvégeznie. Éppen ezért sokan aggódnak, hogy a szakember vajon mindent rendben elvégez-e. Az alábbiakban eláruljuk mi mindent kell elvégeznie a szakembernek a kazán telepítésekor!

A kazán telepítésekor elvégzendő tevékenységekről itt tudhat meg bővebb információkat! Az egyik legfontosabb elvégzendő munka a fűtési rendszert a gyártó utasításainak megfelelően kitisztítani. Ehhez két-három alakalommal öblíteni is kell. A tisztítást követően korróziógátlót kell használni. Ez megvédi a kazánt és a radiátorokat egyaránt, továbbá a rendszerben leállítja a rendszerben a hidrogéngázt, így sokkal gyorsabb lesz a működés. Mivel ez segít megelőzni a korrózió kialakulását, így minden gyártó ezt javasolja. A szakembernek kötelező kitölteni az összehasonlító könyvet és beírni az elemző leolvasásait. A kazánok jellemzően gyárilag be vannak állítva, viszont előfordulhat, hogy az értékek túl magasak vagy túl alacsonyak. Ha a kazán értékei túl alacsonyak működés közben, akkor h nyitva van a gázszelep, fütyülő hangot ad ki a kazán.

A kazán gázmennyisége szintén fontos. Előfordulhat, hogy a mérnök úgy dönt, a kazánt egy meglévő csőhöz csatlakoztatja, ami megfelelő átmérővel rendelkezik. Viszont, ha gázértékelés során nem megfelelőek az értékek, akkor fennáll az esélye, hogy a cső eltömődik. A teljesítményt a mérnök állítja be. Ezenkívül a kazán üzembehelyezését megelőzően tömörségi vizsgálatot végezni. Ezáltal le lehet ellenőrizni, hogy a mérőtől a kazánig tartó gázvezeték tartja-e a nyomást. Ha szeretne bővebben tájékozódni a témában, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!