Mikor használjon elektromos fémdobozt a falakban?

Az elektromos dobozok az elektromos javítások és átalakítások munkalova, amelyek az elektromos kábelek vég- vagy átmeneti pontjaiként szolgálnak. A konnektorok, a fénykapcsolók, a mennyezeti lámpák, a mennyezeti ventilátorok és az átmeneti vezetékek csak néhányak az elektromos dobozokba szerelt elemek közül.

Bár rengeteg méret, forma és rögzítési változat létezik az elektromos dobozokkal kapcsolatban, mindegyik két kategóriába sorolható: műanyag dobozok vagy fémdobozok. Sok esetben a fém vagy műanyag elektromos doboz kiválasztása személyes preferencia, gazdaságosság és egyszerűség. Néhány esetben azonban a választás egyértelmű és nyilvánvaló, főként a földelés tekintetében. A legtöbb barkácsoló szakember kedveli a műanyag elektromos dobozokat, míg a villanyszerelők mind fém, mind műanyag dobozt használnak. A fém elektromos dobozokat jóval azelőtt használták, hogy a műanyag (PVC) elektromos dobozokat piacra dobták volna. Az ultra-erős, tűzálló és olvadásra képtelen fémdobozok a legnagyobb biztonságot nyújtják minden elektromos vezetékhez.

Feszültség esetén a műanyag dobozok megcsavarodhatnak. Elegendő stressz esetén a műanyag dobozok kitágulnak. Ha a műanyag dobozt rosszul kalapálja a csaphoz, az eltorzíthatja a dobozt. A fém elektromos dobozoknak nincs ilyen problémája: gyakorlatilag lehetetlen hajlítani vagy összetörni ezeket a dobozokat. A barkácsolók számára a fém elektromos dobozok valamivel nehezebben kezelhetők. A fémdobozok hátsó és oldalsó kiütésekkel rendelkeznek, amelyek kiegészítő bilincseket igényelnek. Ezenkívül a fémdobozok éles szélei megnehezíthetik ezeket. Emiatt ajánlatos kesztyűt viselni, amikor fémdobozokkal dolgozik. Fémből készült elektromos dobozt használjon, ha fémburkolatú kábel (más néven páncélozott BX-kábel) vagy fémcső fut be vagy ki a dobozból.