Milyen a Charleston építészet?

A dél-Karolinai Charleston városa – amelyet gyakran Szent Városnak is neveznek – jól ismert macskaköves utcáiról és cukorkaszínű, polgárháború előtti házak hatalmas gyűjteményéről.

A Charleston-stílus a város történelmi házainak legnagyobb gyűjteménye, amely a hagyományos Charleston-stílusban épült, és a francia negyed körzetében található. Ettől függetlenül a Charleston stílus egyedülálló otthonokat jelent, és a charlestoni kettős lakások is rendkívül elterjedtek az egész félszigeten. Más déli építészeti típusokkal ellentétben, mint például a francia gyarmati és az antebellum építészet, a charlestoni építészet kizárólag Charlestonban található. Charleston templomainak magas, keskeny homlokzata van, és általában csak egy szoba szélesek az utcára néző oldalán. Oldalról nézve azonban több szoba szélessége is látható. Bár úgy tűnik, hogy a házak központosított elülső bejárattal rendelkeznek, ez az ajtó valójában egy kis térre vagy tornácra vezet. Az igazi bejáratot általában a tornác mentén helyezték el, így a szerény, viktoriánus kori charlestoniak több magánéletet kaphattak otthonukba lépve és onnan kilépve.

A Charleston kettős házak közel sem olyan gyakoriak Charlestonban, de mégis megtalálhatók a Lowcountry területén. Egyetlen házzal ellentétben a Charleston kettős ház teljes hosszában az utcára néz – nem pedig csak egy szoba szélességében. A dupla ház kétszintes kialakítású, négy szobával (összesen), elosztva egy központi folyosóval. Általában két szobát találhat a földszinten és két szobát az emeleten egy Charleston dupla házban. Néha azt mondják, hogy a charlestoni stílusú otthonokat rendkívül keskeny homlokzattal építették, hogy elkerüljék az utcára néző homlokzat magasabb adóztatását. Egy másik mítosz szerint a charlestoni stílusú otthonokat Barbados hagyományos struktúrái ihlették, ahol sok charlestoni lakos megtartotta cukorültetvényeit. Ezeket a mítoszokat azonban cáfolták.