Milyen a mesekönyv-szerű ház?

A mesekönyv-szerű ház egy kortalan romantikus, hangulatos, bájos, álmodozó kis otthon. Ezek a házak egy olyan réstechnikai stílust képviselnek, amelyet Los Angelesben a 20. század elején hoztak létre, és az egész Egyesült Államokban elterjedt, ahol ezek a szemet gyönyörködtető, életnagyságú házak még mindig megragadják a képzeletét.

A mesekönyv stílusú házak az Egyesült Államokban a 20. század elején épült szeszélyes építmények, amelyek a hagyományos középkori európai házépítészetre vonatkoznak, ahogyan azt egy fantasztikus hollywoodi díszletlencsén keresztül értelmezik. Az Egyesült Államok mesekönyv-építészete a 20. század elején Los Angelesből származik. A népszerű Tudor és Tudor Revival, a gótikus, az angol házikó és a francia Norman Revival stílusok kölcsönzése miatt a mesekönyvházak kevésbé voltak egy adott stílus újjáélesztései, és inkább újragondolások voltak, amelyek a rajzfilmszerű házikóknak felelnek meg.  Az egyszerű anyagokból, mint például a stukkó, a tégla és a fűrészáru, a mesekönyv stílusú ház külseje úgy van kialakítva, hogy egy kissé szomorú megjelenést teremtsen, öregedési technikák segítségével a történelem és az időtlenség érzetét kelti.

A tető a mesekönyv egyik legkifejezőbb eleme, és gyakran mélyen lejtett és/vagy nádfedeles. Úgy tűnik, hogy gyakran hullámzó mozgása van a hullámos mintázatú alkalmazásának köszönhetően. A mesekönyv architektúra azonban mindig is hiányos volt. Ráadásul ezt a rövid életű építészeti stílust a nagy gazdasági válság elfojtotta, később pedig egyszerűbb, kevésbé kidolgozottan felépített stílusok szorították ki. Ennek ellenére az eredeti mesekönyv-házak ma is meglepik, örömet okoznak és inspirálják az excentrikus építészek, lakástulajdonosok és építők kiválasztott csoportját.