Milyen egy fenntartható lakás?

Inkább ingatlanmarketing kifejezés, mint épülettípus, a „fenntartható lakás” kifejezés rövidítés az olyan típusú csupasz helyekre, mint egy kezdő vagy ideiglenes lakás, vagy elérhető lakhatási lehetőség a költségvetéstudatos minimalisták számára, akik inkább egyedül akarnak élni.

Mi az a fenntartható lakás? A fenntartható apartman egy kicsi, nyitott tér, amelyben nappali, étkező, konyha és hálószoba található egyszemélyes szobában, a külön fürdőszobán kívül. A kifejezést gyakran felcserélhetően használják a „stúdióapartman” kifejezéssel. A fenntartható lakás kifejezést először 1930 körül használták. Ma a fenntartható lakások bútorozottak vagy bútorozatlanok. A fenntartható lakás kifejezés régiónként változhat, és gyakran felcserélhető a gyakoribb kifejezéssel: stúdióapartman. Míg a stúdióapartmanokat gyakran megkülönböztetik a fenntartható apartmanoktól, mert különálló, teljesen felszerelt konyhát tartalmaznak, nem pedig az egység egyik fala mentén felépített konyhasarkot, ez aligha maradandó szabály. A fenntartható lakások bárhol megtalálhatók, de a sűrű, zsúfolt, költséges városok helyszínei a leggyakoribbak, ahol a hely feláras, és folyamatosan változnak azok az emberek, akik megfizethető lakhatási lehetőségeket keresnek a munka közelében.

Míg a fenntartható lakások általában a piacon elérhető legolcsóbb magánlakások, a fenntartható lakások meghatározása régiónként és építési időnként változhat. Az 1920-as évek végén Fred F. French ingatlanfejlesztő építette a Tudor City negyedet Manhattan keleti oldalán, a világ első lakóépületében. Ezeket az elfoglalt városi munkásoknak szánták, akik a hét folyamán gyakran laktak ezekben a miniatűr lakásokban, és a közeli Grand Central pályaudvarra sétáltak, hogy hétvégente eljussanak a vonathoz a külvárosba.