Milyen kutya nyakörvet érdemes választani házi kedvencünknek?

Hacsak nem egy nagy kiterjedésű tanyán él, ahol a kutya szabadon mászkálhat, mindenképp szükség lesz nyakörvre. Akár kölyökkutyáról van szó, akár egy kifejlett példányról, a nyakörv nagyon fontos, hiszen megakadályozza, hogy az eleven kutyus kedvére elcsatangoljon, illetve könnyebb irányítani az állatot.

Kutya nyakörv ma már jóval több, mint egy egyszerű eszköz, amely segít irányítani a kutyát, manapság sokan amolyan divatkiegészítőként tekintenek rá. Ettől függetlenül a pórázt továbbra is a praktikus szempontok miatt érdemes használni. Egy kutyát a sétáltatás során rengeteg inger ér, amire a jól nevelt kutyák kisebb eséllyel reagálnak elszaladással, ugyanakkor jobb a biztonság és inkább használni a nyakörvet, mintsem a kutya elrohanjon és bármi baj történjen. A póráz választás esetében a legfontosabb, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet, vagyis a nyakörv nem lötyöghet a kutya nyakán, mert nagy eséllyel így könnyen kiszabadul házi kedvencünk. A túl szoros nyakörv problémát pedig valószínűleg nem kell magyarázni, hiszen jó esetben egy gazdi sem szeretné, hogy kedvence szenvedjen.

A nyakörv akkor tökéletes méretű, ha a nyakörv és a kutya nyaka közé betudjuk csúsztatni egy vagy két ujjunkat. Ennél többet nem, mert az már túl laza. A legjobb, ha állítható méretű nyakörvet vásárolunk, ami azért is szerencsés, mert kölyökkutyák esetén a növekedéssel egyetemben lehet állítani a méretet, tehát sokáig használható. Vannak, akik a bőr kutya nyakörvre esküsznek, de sokan kedvelik a fémet is, illetve a hevedereket, melyek nagy szakító szilárdságuknak és tartósságuknak köszönhetően olyan tartósak. Ha minőségi nyakörvet szeretne vásárolni kedvencének, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a petlandshop.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!