Milyen szempontok alapján érdemes női parfümöt vásárolni online?

A parfümök használata nem újkeletű, hiszen már az ókorban is gondot fordítottak az emberek az illatosításra. Manapság hatalmas választék áll rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő, hozzá leginkább passzoló illatkombinációt. Ugyanakkor ez egyáltalán nem könnyű feladat.

Eredeti női parfümök akár online is vásárolhatók, mindössze arra kell ügyelni, hogy megbízható webáruházból vásároljon! A parfümök elődeit Mezopotámiában és Egyiptomban elsősorban temetési és vallási rituálék során használták. Onnan terjedt tovább az ókori Rómába, Perzsiába és a görögökhöz. A középkorban az illatosított vizeket leginkább az előkelő réteg használta, hogy ezáltal is felül emelkedjenek a szegényebb, nem túl vonzó illattal rendelkező szegényebb rétegektől. Sokkal távolabb, az ókori Indiában is ismertek voltak a parfümök elődei, ami nem is csoda, hiszen a mai parfümökhöz használt összetevők többsége is onnan származik. Egy adott parfümről nagyon sokat árul el az, hogy milyen összetevőkkel rendelkezik. Az összetevők árulkodnak arról, hogy a parfüm milyen illatcsaládba tartozik. Ha tudja, hogy milyen illatcsalád áll jól, akkor onnantól kezdve, pusztán az összetevők alapján is egyszerűen kiválaszthatja a megfelelő parfümöt.

Egy parfüm esetében sokat számít az illatjegyek sorrendje. A parfüm három fő részből áll. melyek a fejillat, a szívillat és az alapillat. A fejillat mindössze pár percig érezhető, a parfüm ezen része párolog el először. A szívillat hosszabb ideig érezhető, de a legtovább az alapillat tart, mely órákig, sőt akár egy napig is fennmarad a bőrön. Éppen ezért az alapillatot érdemes elsősorban alapul venni a parfüm választás során! Bővebb információkért és a kínálat megtekintéséért látogasson el a proeauty.hu webáruházba!