Milyen színű festék illik a barna gránithoz?

Gyakran gondolunk a festékszínekre, amikor olyan terekről van szó, mint a nappali és a hálószoba, de a festék a konyha kritikus eleme is lehet. Ha pedig barna gránit munkalapokkal rendelkező konyhája van, akkor azon töprenghet, hogy pontosan melyik festékszín illik a legjobban ehhez a felülethez. Sötét, világos vagy tónusos megoldást válasszunk?

Nos, kiderült, hogy a lakberendezőknek sokféle nézetük van a barna gránit színének kiválasztásáról. Beszélgettünk több profival, akik mérlegelték a sokféle utat, amit a festés során meg lehet tenni – olvassa el véleményüket. Most nincs itt az ideje, hogy megriadjon a fekete színtől, ha úgy érzi, hogy egy kicsit hangulatosabbá teheti a teret. Mary Patton tervező azt tanácsolja, hogy a barna gránitot fekete festékkel párosítsa. „A Sherwin-Williams Tricorn Black jó választás” – mondja. Ennek ellenére érdemes lehet egy kis fényerőt is beépíteni a terébe, egyenlő mértékben. Ha a padlóról van szó, nyugodtan adjon hozzá néhány világosabb árnyalatot. „Helyezzen el egy világos színű szőnyeget, hogy világosabbá tegye a teret” – javasolja Patton. A spektrum másik végén egyes tervezők szívesen használnak fehér festéket ebben a forgatókönyvben.

„A barna gránit szép semleges lehet, ha megfelelően hangsúlyozzák” – mondja Amy Leferink tervező. „Gondoljon arra, hogy krémes fehéret használjon festékszínként, hogy kihozza a gránit melegét. A szín integrálása a backsplashbe nagyon egyszerű módja annak, hogy zökkenőmentes színpalettát készítsen. Maria Kutruff tervező egyetért. „Szeretek sok kontrasztot létrehozni, amikor barna gránittal dolgozom” – jegyzi meg. „Például a szekrény világos fehér festése tiszta vizuális színt ad a munkalapnak és a hátsó résznek, míg a szigeten lévő fekete festék a barna gránithoz passzol”.