Milyen vastag hőszigetelés szükséges a falakra?

A homlokzat hőszigetelését megelőzően gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen vastagságúnak kell lennie a hőszigetelésnek. Alapvetően három tényezőtől függ a kérdésre adott válasz. Az alábbiakban eláruljuk melyek ezek, illetve bővebb információkat árulunk el a hőszigetelés kapcsán.

Hőszigetelés vastagság egyrészt attól függ, hogy milyen hőszigetelő képességgel rendelkezik a kiválasztott hőszigetelő. Az is fontos információ, hogy a fűtési és a klimatizálási költségek csökkentésével milyen mértékű megtakarításra szeretne szert tenni. A harmadik tényező, hogy a szigetelésre kerülő fal milyen vastag és miből épült. Egyértelmű, hogy minél inkább a megtakarítás élvez prioritást, annál vastagabb szigetelésre lesz szükség. Viszont, ha igazán minőségi, kiváló hőszigetelő képességű szigetelő anyagot választ, akkor elég egy vékonyabb szigetelő is. Éppen ezért nagyon nehéz egy adott számra, például a harminc centiméterre igent vagy nemet mondani, illetve óvakodnánk is attól, hogy hasra ütés szerűen mondjunk egy számot, mindenféle szakmai alap nélkül.

A szakembereknek is sokkal könnyebb választ adni a kérdésre, hogy milyen vastagságú hőszigetelésre van szükség, ha legalább azzal tisztában vannak, hogy milyen falat kell szigetelni, illetve milyen klimatizálási és fűtési költség csökkentő igényei vannak. A homlokzati fal szigetelésére a legideálisabb választás a hungarocell vagy a kőzetgyapot szigetelés. A kőzetgyapot szigetelés esetében választható egyrétegű, vagy pedig a modernebb kétrétegű kőzetgyapot szigetelés. A kétrétegű kőzetgyapot rendelkezik egy külső keményebb réteggel, mely a homlokzatot ért esetleges mechanikai sérüléseknek jobban ellen tud állni. Bővebb információkért látogasson el a fitinfo.hu weboldalra!