Minden a büntetőfékezésről

A sofőrök körében a káromkodás és mutogatás utáni bosszúálló fokozat a büntetőfékezés. Ez az elégtétel azonban rendkívül veszélyes manőver lehet mind a büntető, mind a büntetett, de még a többi közlekedőtárs számára is.

Klikk ide, ha még többet olvasna a büntetőfékezésről az alaktreszek.hu oldalon. Autóvezetés közben rengeteg külső inger és élmény éri az embert, s az ezekre való reakciót számos dolog befolyásolja. Azonban bármennyire is zaklatott valaki vagy bármennyire bosszantották fel a közlekedőtársai, büntetőfékezéssel nem oldhatja meg a problémát. Mivel amellett, hogy ez az egyik legveszélyesebb revans, amit bárki is elkövethet az utakon, a törvény is bünteti. Mi is a büntetőfékezés? Egy veszélyes manőver, melyet utakon zajló konfliktus helyzetek kezelésre alkalmaznak. Hirtelen és/vagy többszöri fékezés vagy megállás, olyan esetekben, amikor azt a forgalom egyáltalán nem indokolja.

A büntetőfékezés egyértelműen veszélybe sodorhatja nem csupán a büntetni kívánt személyt, de az utasokat és más közlekedő társakat is. Márpedig a törvény kimondja, hogy ha mások életét vagy testi épségét veszélyeztetjük, három évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionálhatják. Bizonyos helyzetekben pedig ennél sokkal komolyabb büntetésre számíthatnak az elkövetők. Például ha balesetté fajul egy büntetőfékezés, és a büntetőfékező autója összetörik, biztosan lemondhat a biztosításáról, ráadásul a jogosítványát is bevonják. Súlyos sérülés, maradandó károsodás, vagy halál esetén a kiszabott börtönbüntetések évei még tovább emelkednek. Így tehát egyértelműen kijelenthető, hogy nem éri meg ez a fajta retorzió az utakon. Ne a rossz vezetési stílussal akarjunk kitűnni a tömegből, inkább olvadjunk be és legyünk előzékenyek, csapatjátékosok az utakon is! További érdekességekért keressék fel az alkatreszek.hu weboldalt!