Mindent körülölelő edzésterv kezdőknek is!

A cél az egy cél. Legyen szó egy maraton befejezéséről vagy úszásról, a Mount Everest csúcsának megmászásáról, fantasztikus, hogy ilyesmikre gondol. Most már csak el kell jutnia ide, és el kell érnie céljait.

Edzésterv kezdőknek elérhető az ncse.hu weboldalon méghozzá a lehető legjobb áron, tehát nem fogja megbánni ha ide látogat, hiszen mindent megtudhat ami érdekelheti. A terve lehet olyan egyszerű, mint az alapvető edzések beírása a naptárba (hétfőn 30 perces futás, kedden jóga, szerdán 1 órás túra stb.), vagy lehet masszív, és jobban összefüggő is lehet a pulzusszámokkal és a konkrét tempóval. Néha az általános cél, hogy formában maradjunk, elavulttá válik. Még akkor is, ha nem feltétlenül érdekli egy maraton vagy egy akadályversenyt, egy konkrét cél hozzáadásával a gyakorlatokat komoly edzéssé változtathatja. Azonban egy verseny vagy egy cél beírása a naptárba nem fogja automatikusan megváltoztatni az edzésmódot. Itt jön a képbe az edzésterv. Ha csak véletlenszerűen ugrik bele egy maratonba, az élmény közel sem olyan kielégítő, mint egy olyan versenyzés, amelyre edzett – amely hónapok óta pirossal van bekarikázva a naptárában. Sok versenyző utólag beismeri, hogy a verseny közel sem volt olyan szórakoztató, mint a felkészülés.

Lehet, hogy szeret kimenni futni. Ez fantasztikus, de egy terv arra ösztönzi majd, hogy legyen változatos. Ha az a cél, hogy lefusson egy maratont és megdöntse a személyes rekordodat, akkor időközönként és gyorsasággal kell dolgoznia. Az edzéstervek arra kényszerítik, hogy a futás azon részeit végezze el, amelyeket amúgy nem szeretne – vagy azokat, amelyeket nem feltétlenül szeret, de amelyek segítenek a fejlődésben. Ki tudja, még azt is tapasztalhatja, hogy a gyorsmunka nem is olyan rossz, mint gondolná! További részletekért és edzéstervért nézzen be az ncse.hu weboldalra.