Minőségi játékok széles választékban!

A legtöbb szülő szeretne mindent megadni gyermekeinek, azonban el akarja kerülni a játékok felhalmozását, ezzel pedig a gyermek elkényeztetését. Szülőként viszont érdemes tisztában lenni vele, hogy a játék nem csak a szórakozás eszköze a gyermek számára, hanem a fejlődésé is.

Játék vásárlás esetén a legfőbb kérdés, hogy milyen típusú játékot érdemes venni a gyereknek. Ma már óriási a kínálat a játék piacon, így sok szülőnek dilemmát jelent, hogy milyen játékot válasszon a gyereknek. A mérték valóban fontos, azonban, ami ennél is fontosabb, az a minőség. Fontos, hogy a kisgyermek ne kapjon olyan játékokat, melyekről lepattogzódhat a festék vagy kisebb darabok eshetnek le róla. A szülők gyakran abba a hibába esnek, hogy kizárólag egyféle, jellemzően fejlesztő játékokat vásárolnak. Pedig a változatosság a lényeg. Minden életkornak megvannak a maga sajátosságai, amikor a gyermek számára bizonyos játékok kifejezetten előnyösek. A játék azért is fontos, mert ezáltal a gyerek új ingerekhez jut, megismeri a körülötte lévő világot és olyan készségei fejlődnek, mint a szem-kéz koordináció vagy a finommotorikus mozgás.

A játék akkor igazán élvezetes a gyermek számára, amikor a szülő vagy kortársai is beszállnak a játékba. Ez azért is előnyös, mert így a szülő-gyermek vagy a kortársakkal való kapcsolat is épül. A gyermekek játék közben jellemzően a képzeletüket is használják, ezért mindössze egyetlen játékautóval vagy babával is nagyszerűen tud szórakozni! A túl sok játék épp a gyermek kreativitását nyomja el. A társasjátékok a hat-hét éves gyermekek számára tökéletesek, akik már értik a szabályokat és hajlandóak is betartani azokat. Bővebb információkért és játék rendelésért látogasson el a citidepo.hu webáruházba, ahol a kínálatot is megtekintheti!