Minőségi kész beton ár

A legegyszerűbb formájában a beton paszta és adalékanyagok vagy kőzetek keveréke. A portlandcementből és vízből álló paszta bevonja a finom (kicsi) és a durva (nagyobb) adalékanyagok felületét. A hidratálásnak nevezett kémiai reakció révén a paszta megkeményedik és szilárdságot nyer, hogy kialakuljon a kőzetszerű, kész betonként ismert tömeg.

Kész beton ár megtekinthető a betonar.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és tekintse meg beton kínálatunkat, ráadásul weboldalunkon a kiszállításról is mindent megtudhat. Ebben a folyamatban rejlik a beton figyelemre méltó tulajdonságának kulcsa: a kész beton formálható, ha újonnan keveredik, erős és tartós, ha edzett. Ezek a tulajdonságok magyarázzák, hogy egy anyagból, mint a beton miért építhet felhőkarcolókat, hidakat, járdákat és szupersztrádákat, házakat és gátakat. Az erős, tartós beton elérésének kulcsa az összetevők gondos arányosításában és keverésében rejlik. Olyan keveréket, amelyben nincs elég paszta az összes adalékanyag közötti üreg kitöltésére, nehéz lesz elhelyezni, és durva felületeket és porózus betont eredményez. A cementpaszta feleslegét tartalmazó keveréket könnyű lesz elhelyezni, és sima felületet eredményez; a kapott beton azonban nem költséghatékony, és könnyebben feltörhet.

A portlandcement kémiája víz jelenlétében elevenedik meg. A cement és a víz pasztát képez, amely bevonja a kő és a homok minden részecskéjét – az aggregátumokat. A hidratálásnak nevezett kémiai reakció révén a cementpép megkeményedik és szilárdságot nyer. A paszta minősége határozza meg a beton jellegét. A paszta erőssége viszont a víz és a cement arányától függ. Kiváló minőségű betont állítanak elő a víz-cement arány lehető legnagyobb csökkentésével anélkül, hogy feláldoznák a friss beton megmunkálhatóságát, lehetővé téve annak megfelelő elhelyezését, megszilárdítását és kikeményedését. További részleteket a betonar.hu weboldalon talál.