Mire használható a html? Html szerkesztő tanulás

A kezdetek óta a HTML hihetetlen fejlődésen ment keresztül. A W3C folyamatosan új verziókat és frissítéseket tesz közzé, miközben a történelmi mérföldkövek új html neveket is kapnak.

Html szerkesztő elérhető a webiskola.hu weboldalon ezért ne habozzon, kattintson ide bátran és használatba veheti szerkesztőnket. A HTML5 elnevezésű frissítés számos új funkciót vezetett be a nyelvbe. A HTML5 egyik legjobban várt funkciója az audió és videó beágyazás natív támogatása. A Flash player használata helyett egyszerűen beágyazhatunk videókat és hangfájlokat weboldalunkra az új <audio> </audio> és <video> </video> címkék használatával. Ez magában foglalja a méretezhető vektorgrafika (SVG) és a MathML matematikai és tudományos képletek beépített támogatását is. A HTML5 néhány szemantikai fejlesztést is bevezetett. Az új szemantikus címkék tájékoztatják a böngészőket a tartalom jelentéséről, ami mind az olvasók, mind a keresők számára előnyös. Noha a HTML hatékony nyelv, nem elegendő egy professzionális és teljes körű reagálású webhely létrehozására. Csak szöveges elemek hozzáadására és a tartalom struktúrájának létrehozására használhatjuk. A HTML azonban rendkívül jól működik két másik frontend nyelvvel: CSS-szel (Cascading Style Sheets) és a JavaScript-tel.

Gazdag felhasználói élményt és fejlett funkciókat valósíthatnak meg együtt. A CSS felelős az olyan stílusokért, mint a háttér, a színek, az elrendezés, a térköz és az animációk. A JavaScript lehetővé teszi dinamikus funkciók, például csúszkák, előugró ablakok és fotógalériák hozzáadását. A HTML a web fő jelölőnyelve. Minden böngészőben natív módon fut, és a World Wide Web Consortium fenntartja. Használhatja weboldalak és webalkalmazások tartalmi struktúrájának létrehozására. Ez a frontend technológiák legalacsonyabb szintje, amely a CSS-szel felvehető stílus és a JavaScript használatával megvalósítható funkcionalitás alapja. Bővebben erről a webiskola.hu-n olvashat.