Mire ügyeljünk ha irodafelszerelést vásárolunk?

Azt gondolnánk, hogy rém egyszerű dolga van annak, akinek az a feladata, hogy az irodai termékek beszerzését megoldja, ám valójában ez egyáltalán nem könnyű. Persze ha egy nagyvállalatnál dolgozunk, akkor szigorú belső szabályozás vonatkozik a beszerzésre is, így nem igazán van mozgástér, ám egyéb esetben nagyon alaposan meg kell fontolni, hogy milyen logika mentén gondolkodunk.

Ha ugyanis teljes egészében ránk van bízva a feladat, akkor az egyben azt is jelenti, hogy az esetleges hiányokért nekünk kell majd vállalni a felelősséget. Ilyen szempontból gyakorlatilag mindegy is, hogy kizárólag ez-e a munkakörünk, avagy sem, mindenképpen maximális odafigyeléssel kell összeállítanunk a rendeléseinket. Különösképp igaz ez, amikor a saját vállalkozásunkban mi magunk intézzük ezt, ahelyett, hogy rá bíznánk valamelyik alkalmazottra. De mire is kell elsősorban nagy hangsúlyt fektetni? Nos az egyik, hogy a komfortos munkakörülményekhez minden szükséges eszköz adott legyen. Hogy ez egész pontosan mit takar, azt természetesen nagyban befolyásolja a munkahely, ám az irodafelszerelések közt rengeteg nélkülözhetetlen termék van.

Könnyen lehet, hogy legnagyobb hangsúly például a nyomtatókon van – ez esetben arra kell kiemelt figyelmet fordítani, hogy mindig, minden körülmények között legyen tartalékba elegendő toner, illetve tintapatron. Óriási galibát okozhat ugyanis, ha egy komolyabb projekt közepén szembesülünk azzal, hogy leállt a munka, mert a gép már nem megy, ilyenkor aztán következik a kapkodás, de rendszerint már túl későn. Értékes órák, sőt extrémebb esetekben napok mehetnek el, mire a hiányzó felszerelés beérkezik. Ez tehát egy igencsak felelősségteljes feladat, amire időről időre nagy hangsúlyt kell fektetni, csak így működhet ugyanis olajozottan a vállalkozás. Nem árt jó előre tervezni sem és ez pénzügyi szempontból is kardinális kérdés lehet.