Mit kell tudni a legfrissebb főiskolásoknak a belépő szintű távmunkáról?

Tízszeresére nőtt az otthoni munka lehetősége a COVID-19 miatt. Sokkal könnyebb távoli munkát szerezni, mint valaha, de igaz ez a legújabb egyetemistákra is? Ha Ön nemrégiben főiskolai végzettségű, és első „igazi” munkáját keresi az iskolán kívül, a következőket kell tudnia a belépő szintű távmunkákról.

Megnövekedtek a távoli munkalehetőségek még a pályafutásukat kezdők számára is, például a legutóbbi főiskolai végzettségűeknek. Valójában olyan sok van, hogy a Remote.co-hoz hasonló webhelyek lehetővé teszik a belépő szintű távoli feladatok szűrését. A FlexJobs, az otthoni munkavégzés másik népszerű webhelye nemrégiben felsorolta azokat a legfontosabb vállalatokat, amelyek belépő szintű távmunkára vesznek fel embereket. Végülis, ha nemrégiben lett főiskolai végzettségű, akinek tetszik az otthoni munkavégzés gondolata, akkor itt a tökéletes alkalom megtalálni azt a tökéletes belépő szintű távmunkát. Mint főiskolai hallgató, nem biztos, hogy tudja a legjobb módot az elhelyezésre, és ne felejtse el a távoli munkát. Szerencsére van néhány tipp, amelyet követhet, hogy kitűnjön a versenytársak közül, és virtuális interjút szerezzen egy távoli pozícióért.

Minden olyan munkához, amelyre jelentkezik – távoli vagy nem – személyre kell szabnia az önéletrajzát, hogy az meghaladja a többiekét. A jól optimalizált önéletrajz megragadja a munkáltató figyelmét, és kiemeli a többi jelentkező közül. Sorolja fel a releváns készségeket, kövesse a megfelelő önéletrajz formátumot, és számszerűsítse munkájának tapasztalatait ennek megvalósításához. A többi álláspályázó kiküszöbölésére a legjobb mód egy minőségi motivációs levél megírása. Mondja el történetét, magyarázza el, miért lelkesedik a vállalatért, termékeikért és/vagy szolgáltatásaiért, valamint a távoli munkalehetőségért, és hangsúlyozza ki kapcsolatát szervezeti küldetésével. Igen, ide tartozik a diákként végzett munka is.