Mit tehet, ha egy étel „unalmasra” sikerült?

Mindannyian jártunk már úgy, hogy egy hosszú munkanap után hazajöttünk vacsorát főzni, és izgatottan szerettük volna megtölteni a hasunkat a dicsőséges jutalommal, de amikor leültünk beleásni magunkat az ételbe, amelyre értékes időt és energiát fordítottunk, az íze, nos, meglehetőségen unalmas lett.

Ha a maradék felmelegítéséről van szó, gyakran kihagyjuk a mikrohullámú sütőt, és inkább a tűzhelyen lévő serpenyőt választjuk. Sok esetben ez ropogós réteget és némi karamellizált ízt ad az ételhez. A kedvenc ételünk, amit így melegítünk, az egy szelet pizza, a maradék rizsétel és a maradék sült zöldségek. Fedje le a serpenyőt fedővel, amíg az étel felmelegszik, így az alja ropogós lesz és karamellizálódik, míg a teteje átmelegszik. Mi hiszünk abban, hogy textúrát kell adni az átázott ételekhez. Ebből a célból újra felmelegíthetjük a maradékot, amitől jó kérge lesz. Például, ha megvan a kedvenc reggeli burrito maradék fele, néhány vastag szeletre érdemes felvágni, és egy tapadásmentes serpenyőben addig kell melegíteni, amíg kívül barna és kérges nem lesz. Olyan dolgokat is felmelegíthet, mint a maradék fasírt, de ezt is inkább egy serpenyőben, szemben a mikrohullámú sütővel. Ez egy kicsit több munka, de az eredmények sokkal kielégítőbbek.

A legjobb módja annak, hogy a tegnap esti ételt másnap újnak érezze, a hőmérséklet. Sült csirke maradt meg tegnap estéről? Készítsen belőle hideg csirke salátát. Újramelegítené a lasagnét? Nem, köszönjük, inkább úgy döntünk, hogy hidegen fogyasztjuk. Míg a fűszerek gyakran feldobnak egy unalmas étkezést, az utóbbi időben egyre többször nyúlunk a kamrához. Ízesítő keverékekkel, amelyek mindig kéznél vannak, és néhány turmix segítségével fel lehet dobni szinte bármilyen ételt. Ha megkóstolunk egy levest vagy bármi finomat közvetlenül azelőtt, hogy leülnénk enni, és nem tetszik az íze, egy facsart citrom vagy néhány teáskanál almaecet belekeverése általában feldobja a dolgokat!