Mit tehet ízületi fájdalom esetén?

Az ízületi fájdalomra is igaz, hogy jobb idejében gondoskodni megelőzésről, mintha már meglévő problémát kezelni. Az ízületi fájdalom gyakorlatilag bármelyik ízületet érintheti, kisebb és nagyobb üzleteket egyaránt. Az állandó fájdalom rontja a beteg életminőségét és időben a mozgástartomány működéséhez vezet. Éppen ezért fontos, hogy a problémát ne vegye félvállról, mivel idővel csak rosszabb lesz.

Ízületi fájdalom elsősorban az idősebb korosztályt érinti, 50 éves kor felett viszont a 30 éves korosztály körében és fellelhető, de akár remélem fiatalabb korban is jelentkezhet. Különösen fiatal korban izületi fájdalom oka a nem megfelelően megválasztott sport, illetve az elhízás. Ugyanakkor az ízületi gyulladást egyéb tényezők is okozhatják, mint például az örökölt krónikus izületi gyulladás. A változókor beköszöntével megnő az esély az ízületi gyulladás kialakulására, illetve a hipermobilitás szindrómában szenvedők körében és nagy az esélye a kialakulásra. Ezenkívül cukorbetegségben szenvedők esetében nagyobb az esélye izületi gyulladás kialakulására.

Az ízületi gyulladás kezdeti szakaszában bizonyos sportok jó hatással vannak a problémára, például az úszás, séta és biciklizés, mi van ezek nem terhelik az ízületet. Ha megfelelő táplálkozás sokat segít probléma megszüntetésében. A cukrot és a felesleges zsírok nem segítenek a probléma megoldásában. A zöldségek, gyümölcsök, szárnyasok és halak ellenben engedettek. Fontos, hogy az edzés kíméletes vagyok és ne terhelje meg az ízületet. Az egészséges ízületek megtartásához célszerű a komplex összetétellel rendelkező táplálékkiegészítőt beszerezni, mely tartalmaz kondroitint és glükozamint. Bővebb információkért látogasson el a wavita.hu webáruházba, ahol a termékeket is megtekintheti!