Mivel vigasztaljuk magunkat, ha kemény az álláskeresés?

Az álláskeresés hosszú folyamat lehet. Jelentkezett egy állásra, majd visszahallja, hogy egy hónappal később bemehet interjúra? Mi lehet ebben a legrosszabb rész? Nincs garancia arra, hogy bármilyen lehetőség kiaknázásra kerül. Szóval, hogyan lehet pozitív, ha ennyi álláskeresési stresszt él át?

Könnyen elveszítheti az önbizalmát, ha telik az idő, és még mindig nincs ígéretes munkája. De a bizalom elvesztése csak még rosszabbá teszi az egészet. Amikor nem kapja meg az állást, annak ellenére, hogy bement az interjúra, és mindent jól csinált, megviselheti az embert. A felvételi folyamat bonyolult. Előfordulhat, hogy a munkáltató más típusú emberre gondolt, még mielőtt elkezdtek interjút hirdetni a nyílt pozícióért. Vagy választani kellett ön és egy másik jelölt között. Soha nem fogja tudni, hogy mire gondol egy potenciális munkaadó. Ha nem ajánlják fel az állást, ne gondoljon rá veszteségnek vagy elszalasztott lehetőségnek. Gondoljon rá pozitívan. Több interjú-tapasztalatot szerzett, új emberekkel ismerkedett meg, és egy lépéssel közelebb került a megfelelő munka megtalálásához.

Ha a felvételi folyamat során a lehető legtöbbet akarja kihozni a helyzetből, és aktívan tanul a hibáiból, megtalálja az Ön számára megfelelő munkát. Ehhez azonban türelem és kitartás kell. A bizalom fenntartásának kulcsa az, hogy elhiszi, hogy van az ön számára megfelelő munkát. Amikor emlékezteti magára a végcéljára, az perspektívába helyezi az álláskeresési folyamatot. Minden interjúba belemehet, és úgy gondolhatja, hogy ez a munka lehet a legjobb – de ha mégsem, akkor az sem baj. Természetesen mindent megtehet, de el kell fogadni azt is, hogy nem tud mindent ellenőrizni a felvételi folyamatban. Ez leveszi a nyomás egy részét. Vállalja a felelősséget azokért a dolgokért, amelyeket irányíthat, és fogadja el azokat, amelyről nem tehet. Az önbizalom fenntartásának kulcsa az elfogadás.