Mivel viselhető a nyakpánt és mivel nem

A nyakpántok már a negyvenes és a kilencvenes években is hódítottak, de manapság is szinte minden nő viseli őket, hiszen stílusnak, elegánsak és szexik is egyaránt, ráadásul szinte minden ruhadarabbal viselhető, viszont a lényeg a „szinte” szó van, hiszen vannak olyan ruhadarabok, amikkel lehetetlen párosítani őket. A nyakpántok tökéletesen kiemelik a nyakat, és minden színben és stílusban kaphatóak, viszont vigyázni kell azzal, hogy mihez vesszük fel őket.

Nyakpántot, vagy más néven chokert tilos például felvenni olyan ruhákkal, amiknek kerek és mély a dekoltázsa, hiszen ezekhez a típusú ruhákhoz inkább nagyobb nyakláncok, főleg statement nyakláncok illenek. A nyakpántokkal akkor lehet a legjobb hatást elérni, ha pánt nélküli ruhával viseljük, hiszen ilyenkor teljesen kiemeli a nyakat és a nyak tájékát. A pánt nélküli ruha lehet szív alakú kivágású vagy egyenes, mindenképpen jó párosítás lehet a nyakpánttal. A nyakpánt ilyenkor minél vastagabb és minél rétegesebb, annál jobb. A nyakpánttal azt a hatást lehet elérni, hogy a dekoltázs keretezve lesz általa és a ruha által is, miközben szabadon van.

Az ejtett vállú felsőkhöz is illenek a nyakpántok, hiszen ugyanezt a hatást érik el akkor is. Ingekkel és olyan blúzokkal, amiknek gallérjuk van szintén jól néznek ki a chokerek, és ilyenkor érdemesebb egy olyan chokert választani, amin van egy pici medál, mert az becsúszik majd a dekoltázsba ami vonzó látványt kelt. Ha blézert vagy dzsekit szeretne viselni, akkor a csípés nyakpántok jelenthetik a legjobb megoldást, azok feltűnőbbek és feldobják majd a szettet. Bár a fekete nyakpántok a legkedveltebbek, ne féljen más színekkel is kísérletezni, például a bordó és babarózsaszín darabok igazán elegánsak és ezeket is lehet párosítani más színekkel és különböző ruhadarabokkal.