Mondatok, amiket a főnök szeret hallani

Ha olyan helyzetbe akarja hozni magát, hogy erős szakmai kapcsolatot építsen ki a főnökével, miközben növeli karrierjét és irányítását, akkor megbízható alkalmazottként kell bizonyítania. A megfelelő kezdeményezés nagyban hozzájárulhat a főnökkel való kapcsolatának megerősítéséhez.

Ha valóban be akarja bizonyítani tudását a főnökének, gondoljon arra, hogyan lehet ezt a néhány mondatot bevetni a munkahelyén: “Itt van egy lehetséges megoldás”. A főnökök SOK problémáról hallanak. És leggyakrabban elvárják, hogy előálljon valaki a megoldással. A helyzet az, hogy ha nem az ő problémájuk, akkor nem fognak aktívan megoldásokat keresni. Ezért, ha problémával fordul a főnökhöz, azonnal kövesse a javasolt megoldás. “Itt egy ötlet”: Ismernie kell a vállalat céljait, küldetését és jövőképét. Nagyon jól meg kell értenie a vállalat kihívásait is. Amikor ismeri ezeket a kihívásokat, hetente töltsön el egy kis időt ötletekkel, hogy megoldja azokat a kihívásokat, amelyekkel a vállalat szembesül.

“Hadd mutassam meg”: Napjainkban sokkal könnyebb megmutatni valakinek valamit, mint elmondani. Amikor elárul valamit a főnöknek, ötleteket oszt meg, vagy akár megold egy problémát, mutassa meg neki, miről beszél. Vázolja fel, adjon nekik egy folyamatábrát, vagy mutasson meg nekik bármit, ami segíthet és beszélje át ezeket. Ha tud, készítsen egy gyors prototípust. Sokkal könnyebb, mint csak a szavait használni, amikor nagy az esély arra, hogy a főnöknek elterelik a figyelmét. Gondoljon csak bele: amikor megmutatja az embereknek, mit mond, akkor megragadta két érzéküket, a hallást és a látást is. Ha ad nekik valamit, amit meg kell fogni, az még jobb. Ez felhívja a figyelmüket, és lehetővé teszi számukra, hogy valóban felmérjék, mit próbál tenni ön a főnök vagy a cég érdekében.