Moto G Pro/Moto G Stylus áttekintés

A Moto G Pro/Moto G Stylus egy átlagos, megfizethető telefonnak tűnik. Két olyan jellemzője van, amely egyik vezető versenytársánal sem található meg: a keretből nyíló ceruza, és egy akcióvideó kamera, amely szélesvásznú videófelvételeket készít, ha a telefont egyenesen tartja.

Egyik sem érdekli igazán? Akkor akár kevesebbet is költhet a Moto G8 Plus vagy a Moto G8 Power készülékekre. A Moto G Pro/G Stylus azonban ésszerű választás, ha szeretne megvásárolni egy Samsung Galaxy Note 20-at, de egyszerűen nem engedheti meg magának. A Moto G Pro ceruzája közel sem olyan jó, mint a Note ceruzája, de lehetővé teszi a jegyzetek firkálását, és optikai karakterfelismerést kínál a virtuális billentyűzet helyettesítésére. Ugyanakkor ebben a kategóriában hatalmas a verseny. A Xiaomi Redmi Note 9 Pro, a Realme X50 5G, a Samsung Galaxy M31 és a Moto G8 Plus mind olcsóbb, vagy valamivel jobb teljesítményt nyújt, ezért csak akkor válassza a Moto G Pro-t, ha igazán értékelni fogja a ceruzát.

A telefon nem jön ingyen. A Moto G Pro rendkívül hasonlít a G8 Powerhez. Ez egy közepes méretű telefon, nem szuper vékony, de olyan ívekkel rendelkezik, amelyek nem teszik túl nyilvánvalóvá 9,2 mm vastagságát. Hátulja és oldala egyaránt műanyag. Itt nincsenek fémlemezek, és csak a képernyő és a fényképezőgép borításai üvegek. Ez azonban a 300 dollár alatti telefonok esetében már megszokott. Napjainkban csak néhány megfizethető telefon használ üveget és fémet. Ennek ellenére a Moto G Pro szép kivitelezésű. Finom sötétkék-fekete színátmenet vetül át a hátoldalán. Színes, de mégis hangulatos. Az érintőceruza a Moto G Pro legfontosabb hardverjellemzője, és a névben szereplő „Pro” oka egyben. A telefon szépen kezelhető. A műanyag kupakkal ellátott fém toll beilleszkedik a telefonba. Ez azonban nem olyan okos, mint a Galaxy Note telefonokhoz tartozó tollak.