Nagy kérdések, amelyeket feltesz magának, mielőtt munkát vállalna

Miután végig vette a felvételi folyamatot, és felajánlják Önnek a pozícióját, ez egy nagy teljesítmény, és büszkének kell lennie magára. Azonban csak azért, mert megkapta az ajánlatot, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a helyszínen el kell fogadnia azt.

Gondolkozzon rajta. Venne egy házat anélkül, hogy megfontolná, mit jelent hosszú távon az ön számára? A karriert nem lehet félvállról venni. A munka vállalása hatalmas befektetés mind Önnek, mind potenciális munkáltatójának, ezért komoly gondolkodásra van szükség a döntés során. Ez a kérdés nyilvánvalónak tűnhet, de mégis fontos. Óriási különbség lehet a munka és a munkáltató véleménye között. Vessen egy pillantást a munkaköri leírásra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valójában ezt szeretné-e. Gondoljon vissza arra is, hogy a felvételi menedzser miként írta le a pozíciót az állásinterjúi során. Tetszett a válaszuk, amikor megkérdezte őket, hogy néz ki egy tipikus nap a munkában?

Ne felejtse el megfontolni, hogy miben jó, és mit akar valójában tenni a munka érdekében. Vannak olyan készségek, amelyeket nagyon szívesen használna mindennap? Ha igen, győződjön meg arról, hogy a pozíció szükséges része-e. Vannak olyan készségek, amelyeket NEM szeret napi szinten használni? Ha igen, nézze meg, hogy szükségesek-e a munkához, és ha igen, akkor megtudhatja, milyen gyakran kell bevonnia őket a munkájába. Fontos tudni, hogy mi lesz a szerepe, és mit követelnek öntől naponta. Ez egyben jó alkalom arra, hogy megkérje a potenciális munkáltatót, hogy pontosítson az Ön számára. Ha arról vitatkozik, hogy vállalja-e az állást, vegye figyelembe a környezetet, amelyben dolgozna, inkább mint magát a munkát. Ez az a hely, ahová minden nap be szeretne járni? Osztja a vállalat alapértékeit? Tetszik a cég kultúrája?