Ne feledkezzen meg a felni tisztításáról!

Az autó mosáskor nem szabad megfeledkezni az autó felni tisztításáról sem. Ez az autó egyik legkönnyebben szennyeződő területe, éppen ezért fontos tisztán tartása, főleg, ha azt szeretné, hogy jó állapotban maradjon hosszú időn keresztül.

Felnitisztító használata által az alkatrész tisztán tartható, amely élettartamára is hatással van. A feltisztítás elmaradása hamar megmutatkozik az alkatrészen és amellett, hogy rövidíti élettartamát, ráadásul csúnya látvány is. A kerekeket a téli szélsőséges, hideg időjárás különösen meg tudja viselni, ezért fontos gondoskodni a plusz ápolásról. Télen az autó sózás, illetve a különféle kémiai anyagok jelentenek veszélyt, ezért fontos ezektől megtisztítani a felniket. Célszerű három hetente felni tisztítást végezni, aminek köszönhetően hosszútávon használható lesz az alkatrész és a kerekeknek is jót tesz. Érdemes megvizsgálni a kerekeket, amiből ki fog derülni, hogy el jött-e a tisztítás ideje. Nem csak a port és a piszkot kell figyelni, hanem a komolyabb szennyeződéseket is. Azért is érdemes gyakran megtisztítani a felniket, mert minél kevesebbszer teszi ezt meg, illetve minél idősebb az autó, annál nehezebb dolga lesz.

Az alapos tisztítás érdekében célszerű beszerezni néhány eszközt, kiegészítőt. A legfontosabb amire szüksége lesz, az egy speciális felnitisztító, mely megkönnyíti a szennyeződések leoldását az alkatrészről. A tisztítási folyamatot nagy mértékben megkönnyíti, ha rendelkezik kis ecsetekkel, melyekkel a nehezebb részeket is könnyen el lehet érni. Ha kényesebb vagy és nem szeretnéd összekoszolni magad, akkor egy gumikesztyű is nagy hasznodra lehet. Ha szeretnél bővebben tájékozódni, valamint felnitisztítószert vásárolni, akkor látogass el a sipom.hu webáruházba!