Nem kell félni az urológiai vizsgálatoktól

Az urológiai problémák gyakoriak a férfiak körében, főleg minél korosabb valaki, de a gyengébbik nem sem képez kivételt, időközönként a nőknek is urológushoz kell fordulniuk ha valamilyen problémájuk akad a veséjükkel, a húgyúti szerveikkel, a húgyhólyagjukkal vagy nemi szervükkel. A férfiaknál leggyakrabban a prosztata és a herék okoznak gondot, de szerencsére a problémákra akad megoldás.

Az urológia osztályán a Körúti Orvosi Centrumban magasan képzett orvosok várják az urológiai jellegű panasszal érkező pácienseket. Helyben el tudják végezni a laboratóriumi vizsgálatokat, valamint szükség esetén a műtéti beavatkozásokat is. A férfiak hajlamosak elodázni az orvosi vizsgálatokat, ami azért nem helyes, mert minél előbb diagnosztizálnak egy betegséget, annál nagyobb esély van rá, hogy meg is tudják gyógyítani azt. Ráadásul a férfiak esetében 30 éves kor felett egyébként is javasolt évente legalább egy urológiai vizsgálat és rákszűrés.

A Körúti Orvosi Centrumba érkező pácienseknek nincs mitől tartaniuk, mert az orvosok és az ott dolgozó ápolók a legnagyobb körültekintéssel, odafigyeléssel és tapintattal vizsgálják ki és kezelik a problémákat és rendellenességeket, így bárki bátran fordulhat segítségért a szakorvosokhoz.

Férfiaknál a prosztata megbetegedések nagyon kellemetlen tünetekkel szoktak járni, ezért nem érdemes halogatni a kezelésüket. A felnőtt férfiak körében is előfordulhat fitymaszűkület, ami erős fájdalmakkal jár, így érdemes mielőbb urológushoz fordulni vele. A nők esetében az újra és újra visszatérő hólyaghurut és egyéb alsó húgyúti megbetegedések okoznak kellemetlen tüneteket, fájdalmat, vagy akár véres vizeletet, ilyenkor mindenképp érdemes urológiai segítséget kérni. A korutiorvosicentrum.hu internetes oldalon lehetőség van időpontfoglalásra.