Nemzetközi költöztetés egyszerűen

Ha egy másik országba szeretnénk költözni, akkor a csomagjaink és bútoraink szállítása nagyobb feltörést okoz, mint elsőre gondolnánk. Sajnos még egyik utcából a másikba költözni sem egyszerű vállalás, hát még egy másik országba… Annak érdekében, hogy ez a feladat ne keseríthesse meg az életünket, érdemes minőségi szolgáltatást nyújtó nemzetközi költöztető céget választani.

A nemzetközi költöztetés nem csak a magánszemélyek számára, hanem a vállalkozóknak is kiváló megoldás lehet. Sokan szeretnének a nemzetközi piacon is jelen lenni, ezért az irodájukat vagy egy-egy részlegüket kihelyezik valamely külföldi városba.

Akár magánszemély, akár cég vagy iroda költöztetéséről van szó, néhány szempontot figyelembe kell venni a megfelelő költöztető megtalálása érdekében. Ezek megfogadása akár a költségek mérsékléséhez is vezethet.

Mindenképpen érdemes olyan céget választani, amelyik több éve a pályán van, így a tapasztalatuk garantált. Ez a nemzetközi területen bonyolított költöztetés esetében kiemelten fontos. A tapasztalatuk nem csak a közlekedési és esetlegesen a jogi ismeretekben mutatkozik meg, hanem a bútorok és más tárgyak szétszerelésében és összerakásában is.

A cég kiválasztásánál érdemes ellenőrizni, hogy legálisan működő cégről van-e szó. Az esetleges problémák esetén ez nagyon fontos lehet, hiszen a felelősségre vonás máskülönben igen nehézkessé válhat.

Ha rendelkezünk olyan bútorokkal, amelyek könnyen koszolódnak, esetleg különösen értékesek, az esetben kérdezzünk rá, hogyan garantálják az állapotuk megóvását. Nem megfelelő válasz, ha azt mondják, majd vigyáznak rá… Az ilyen értékes bútorokat minden esetben megfelelő védőfóliával, esetlegesen valamilyen más védőanyaggal kell ellátni.

Mielőtt meghozzuk a döntést, érdemes tudnunk, hogy egy olcsóbb és egy drágább költöztetési ajánlat között mi okozza a különbséget; az olcsó árat indokolhatja az olcsó „diákmunka” igénybevétele, a drága árat pedig a megemelt profit jelentheti. Mindenesetre igyekezzünk helyesen dönteni, ha fuvarozó céget választunk!