Nyíregyházi Zeneiskola egykori diákja

1939-ben megalapuló Vikár Sándor Zeneiskola egykori tanulója mára már befutott előadóművészként köszön vissza. Az iskola zongora tanszékén fejezett 2003-ban Cserepánya Miroszláv vagyis ma már a művésznevén ismert Miró.

Énekes Nyíregyháza nagyon büszke a Zeneiskola tanszékén fejezett diákjaira. Az iskola diákjai és zenekarai számos neves versenyen eredményesen szerepeltek és szerepelnek mind a mai napig. A zeneiskola tanárai az oktatás mellett a város kulturális életében is aktívan részt vesznek. A nyíregyházi kultúr-rendezvényekből, tudományos konferenciákból és egyéb fórumokból is nagyrészt vállal magára a Zeneiskola. A nyíregyházi zeneiskola legnagyobb sikerének azt éli meg mikor egy diák a zenetanszék befejezése után a zenei pályán menetel tovább. Ezért nagy érdem, hogy ilyen nagy sikereket tudhat maga mögött az egykori zongora szakon fejezett Miró, aki ma már az éneklés mellett dalszövegírással és zeneszerzéssel is foglalkozik.

A zeneszerzői pályafutását 2008-ban kezdte a MÁZs koncerteken való szerepléseinek köszönhetően. 2006-ban vokalistaként munkálkodott a Mészáros Árpád Zsolt MásKépp énekelek koncertjein, és ennek köszönhetően terelődött a mai zenei irányba. További információkat megtudhatunk a www.miromusik.hu weboldalra kattintva. Az események menü alatt megtekinthetjük a közeljövőben esedékes koncerteket. A weboldalon videókat is találhatunk a Miro&The Playground és a Kelet Brass Band együttes koncertjein készült előadásokról. A leghamarabbi fellépése a Kelet Brass Band-nek a Hajó Club-ban lesz, 2018.03.23-án, illetve a Tokaji Utcazene Fesztiválon 2018.05.20-án vagy az Eger Utcazenészek Versenyén 2018.06.15-én. Mindenkit várnak sok szeretettel! További elérhetőség a hello@miromusik.hu e-mail címen.