Okok, amelyek miatt az önéletrajza nem kap választ

Nehéz megállapítani, hogy az önéletrajz, a munkaerőpiac, mi más a probléma, amikor álláskeresésben van, és nem csörög a telefon. Az elméje elkalandozni kezd ilyenkor, amikor izgatottan várja a munkáltató hívását vagy e-mailjét.

Sok álláskereső felhívott minket, és azt mondta: „Azt hiszem elküldtem az önéletrajzom, de nem vagyok biztos benne.” Miután átnéztük a dokumentumaikat, azt tapasztaltuk, hogy legtöbbször azt kell mondjuk nekik: „Igen, itt van az ön önéletrajza”, az esetek 99% -ában. Tehát , honnan tudhatja, hogy valóban önéletrajza-e a gond, vagy valami másról van szó? Az objektív kijelentés az önéletrajz olyan része, amely kifejezi célját, hogy biztosítsa a jövőbeli pozíciót. Amit azonban ez a kijelentés nem tesz meg, az az, hogy  igazolja, hogy megfelel-e a állásajánlatnak.  Használjon az objektív nyilatkozat helyett egy személyes márkajelzést és tapasztalati összefoglalót. A tapasztalatok összefoglalása a munkához szükséges készségek listája.

Azzal, hogy objektív nyilatkozatot ír az önéletrajzban, elveszíti azt a lehetőséget, hogy az első néhány másodpercben elkezdje bizonyítani értékét a munkáltató előtt, amikor az önéletrajzára pillantanak, ami pontosan egy személyes márkajelzés és tapasztalati összefoglaló célja. Amikor a munkáltatók elolvassák az önéletrajzot, meg kell látniuk, milyen tulajdonságokat visz be a pozícióba. Ez segít megkülönböztetni Önt és más életképes jelölteket. Ön határidő-vezérelt és ügyfélközpontú? Ezek fontosak a munkaadók számára. Mi az, ami fontos annak a munkaadónak, akitől munkát szeretne szerezni? És hogyan áll összefüggésben szakértelme és tapasztalata a legnagyobb szükségletükkel? A személyes márkaépítés arról szól, hogy hogyan reklámozza magát a potenciális munkaadó számára.