Ókori római emlékek

Nos, az egyik dolog, amelyről az ókori rómaiak a leghíresebbek, az építészetük. Sok új ötletet hoztak az építészetbe, ideértve a boltívet, valamint a cement és a beton használatát. Az a tény, hogy sok ősi római emlékmű még mindig áll, bizonyítja, hogy a római építészet valójában milyen jó volt.

Egy felirat szerint a Merida Római Színház Kr. E. 16-ban épült Agrippa, Augustus császár barátjának parancsára. Az ősi színház akár 6000 nézőt is befogadhat. A későbbi évszázadokban a színház számos felújításon esett át, amelyek új építészeti elemeket és dekorációkat vezettek be. A szerkezet az 1960-as és 1970-es években helyreállt a jelenlegi állapotára.  Caracalla márványívét, közvetlenül a Volubilis közepén, Kr. U. 211-ben emelték Caracalla császár és édesanyja, Domna Júlia tiszteletére. A boltív korinthoszi oszlopai lenyűgöző római emlékként maradnak meg. A caracallai boltívet Kr. U. 216-ban építették Caracalla császár, szülei, Julia Domna és a Septime tiszteletére.

Spanyolország északnyugati részén található Lugo volt az egyetlen olyan város Európában, amelyet teljesen ép római fal vesz körül. A falak 71-15 toronnyal gyűrűzött kör mentén 10-15 méter magasságot érnek el. A tetején folyamatos áramkör vezet végig és tíz kapuval rendelkezik. Az ívet 1922-ben rekonstruálták. A Les Ferreres vízvezetéket (más néven Pont del Diable, vagyis Ördög-hidat) úgy építették, hogy 15 kilométerre (9 mérföld) délre Tarragona városáig terjedjen el. Valószínűleg Augustus, a Római Birodalom első uralkodójának idejéből származik. A vízvezeték maximális magassága 27 méter, hossza 249 méter. 25 felső és 11 alsó boltív alkotta. A caracalla-i fürdők római nyilvános fürdők voltak, vagyis Kr. E. 212 és 216 között, Caracalla császár uralkodása alatt Rómában épültek. Az épületegyüttes inkább egy szabadidős központ volt, nem csupán egy fürdő.