Online játék: Hogyan lehet biztonságban maradni a hackerektől

Az, hogy az online játékok egy képzeletbeli világba visznek, még nem jelenti azt, hogy nem okozhatnak valós fenyegetéseket. Olvassa tovább, hogy megtudja, mire számíthat a játékvilágban, és hogyan védheti meg magát a hackerek vagy a gonosz ellenfelek ellen.

Akár ingyenes, akár fizetős online játékot játszik, a hackerek rengeteg értéket kaphatnak a fiókjától. A legtöbb fiók feltörése nem túl nehéz, mert sok játékos nem alkalmazza az alapvető kiberbiztonsági óvintézkedéseket. A játékfiók létrehozásakor az egyik legnagyobb hiba a gyenge jelszó használata. Azt a jelszót, amely csak egy szót tartalmaz, bárki megtalálhatja egy szótárban, vagy használhat olyan általános jelszavakat, mint a ‘jelszó1234’. A hackerek nagy adatbázisokkal rendelkeznek a megszokott jelszavakról, amelyek jól jönnek a hackelési támadások végrehajtásakor.

A hackelési támadás végrehajtásához a hackernek csak a felhasználónevére vagy az e-mail címére van szüksége. Ezután egy botot fognak használni, amely az adatbázisukban szereplő összes jelszót kipróbálja, amíg sikerrel nem jár, vagy amíg szerencsétlenül végig nem megy az egész listán. Az adatok megsértése és a kiszivárogtatás újabb jelszó-aranybánya a hackerek számára. Sajnos nem sokat tehet a védelme érdekében, mivel ez az adatait tároló cég kiberbiztonságától függ. Ha titkosítatlanul tartják a jelszavakat, akkor nagyon valószínű, hogy a sötét weben egy hacker kezébe kerülnek. Ha több fiókban használja a jelszavakat, akkor kiszolgáltatott lehet a hitelesítő adatok kitöltési támadásainak is. Ha a bejelentkezési adatait korábban kiszivárogtatta, vagy egy hacker megsértette bármely más fiókját, akkor valószínűleg megpróbálja felhasználni ugyanazokat a bejelentkezési adatokat más platformokon. Ha ugyanazt a jelszót használta a játékfiókjához és az online banki szolgáltatásához, akkor óriási gondok lehetnek.