Oppo Find X2 Neo áttekintés

A kínai mobiltelefon-gyártók növekedése hosszú folyamat volt. Kezdetben a Huawei vezette a díjat a piacon, azonban politikai problémái csak egyre súlyosabbá váltak, a csúcs közelében lévő hely azonban megragadhatóvá vált, ekkor jött az Oppo.

Az Oppo elsőszámú versenyzőnek tartja magát, és mindent megtesz, hogy elérje a kívánt sikert, így új készülékeket adott ki. Ezek mindegyike egy adott fogyasztótípusnak készült, és ennek megfelelően került piacra. Az Oppo Find X2 Neo az X2 szériában a második. Ez azt jelenti, hogy egy kicsit szebb, mint az alapmodell, de mind teljesítmény, mind megjelenés szempontjából határozottan alatta marad a magasabb testvéreknek. Van néhány trükk a tarsolyában, de nem elhanyagolható az alacsonyabb ár sem. Az X2 Neo versenye nem pusztán belső, hiszen létezik egy olyan készülékkészlet, amelyek mindegyike a felsőbbrendűségért küzd a piac minden szektorában. Ez különösen igaz a „prémium középkategóriás” szegmensre, ahol az érték és a teljesítmény különösen merész. A valódi siker elérése érdekében a Find X2 Neo-nak nemcsak a társai fölé kell lépnie, hanem megkülönböztethetőnek is kell lennie, ami nem könnyű feladat.

Nem csak vékony, hanem szilárd felépítésű is. A fém kialakítású külsőt már ezerszer láttuk, azonban nagyra értékeltük az egyensúlyát és a hajlékonyság hiányát. Ez határozott előrelépés más hasonló telefonokhoz képest. Ugyanakkor szenved egy általános „telefonos” megjelenéstől. Legalább tíz másik eszköz jelent meg 2020-ban (némelyiket ugyanaz a gyártó készítette), nagyon hasonló hátsó kamera elrendezéssel és ugyanezzel a szelfikamerával. A pozitív élmény folytatódik viszont a képernyőn. 90 Hz-es frissítési frekvenciával, 20:9-es képaránnyal, 1080×2400-as felbontással és OLED-technikával rendelkezik, tehát igazából mindennek eleget tesz ebben az árkategóriában a kijelző esetében, kivéve a HDR-megfelelés mellőzését.