Összekapcsolták a kávéfogyasztást az alacsony zsírtartalommal

A The Journal of Nutrition folyóiratban közzétett új tanulmány szerint azoknak a nőkről, akik napi két vagy három csésze kávét isznak, alacsonyabb a teljes test- és hasi zsírtartalma, mint azoknak, akik kevesebbet isznak.

Megállapították, hogy a 20-44 éves nőkben, akik naponta két vagy három csésze kávét ittak, volt a legalacsonyabb a zsírtartalom, 3,4% -kal alacsonyabb, mint azok esetében, akik nem fogyasztanak kávét. A 45-69 éves nők körében azoknál, akik legalább négy csészét ittak, az adipozitási arányuk 4,1% -kal alacsonyabb volt. Összességében az átlagos teljes zsírtartalom 2,8% -kal alacsonyabb volt minden életkorú nő körében, akik napi két vagy három csésze kávét ittak. A férfiakban a kapcsolat kevésbé volt jelentős, bár a 20–44 éves férfiakban, akik napi két vagy három csésze kávét ittak, 1,3% -kal kevesebb zsír és 1,8% -kal kevesebb törzszsír volt jelen, mint azoknál, akik nem fogyasztottak kávét.

Évente körülbelül 7 millió tonna kávét fogyasztanak az emberek világszerte. A kutatások azt sugallják, hogy a kávéban lehetnek olyan bioaktív vegyületek is, amelyek a koffein kivételével szabályozzák a súlyt, és amelyeket potenciálisan elhízásgátló vegyületekként lehet használni. „Lehet, hogy a kávét vagy annak hatékony összetevőit be lehet építeni az egészséges étrend stratégiájába az elhízás okozta krónikus állapotok terheinek csökkentése érdekében. “Fontos a tanulmány megállapításait abban a tekintetben értelmezni, hogy a tanulmány egy adott időpontban történt, így a legfrissebb trendeket nem lehet pontosan megállapítani. Ugyanakkor nem gondoljuk, hogy valakinek a súlyát nagyban befolyásolja a kávéfogyasztásuk.” – mondják a kutatók, akik a továbbiakban még több vizsgálatot végeznének azzal kapcsolatban, hogy mi a kapcsolat a kávéfogyasztás és a zsír között.