Ötletek, ha saját blogot tervezel

A saját blog kiváló eszköz a szakmai előmeneteled segítésére, illetve az ügyfélszerzés felgyorsítására. Minden amellett szól, hogy saját szakmai vagy céges blogod legyen. Sokan neki is látnak a munkának, de sorozatos hibákat követnek el. Most néhány ötlettel és javaslattal segítünk, hogy a blogod sikeresebb legyen.

Mindenképpen saját tulajdonod legyen a blog, amire időre időt vagy pénzt áldozol! Senki sem szereti, ha elveszíti azt, amiért megdolgozott. A múltban számos kisebb blogszolgáltató megszűnt, magával rántva a felhasználók befektetett munkáját is. A blog legyen a céges honlap része vagy esetleg megfelelő marketing esetén önálló honlap. De mindenképpen legyen a sajátod!

Ne hanyagold el a blogodat! Ha munkához látsz, légy kitartó és gondoskodj az időnkénti frissítésekről. Legalább kéthetente publikálj egy új bejegyzést; ez hasznos a számodra, mert a látogatóid visszatérnek, hasznos a látogatóid számára, mert újabb hasznos tudnivalókra bukkannak nálad és a Google is örül, hogy milyen jó kis blogot rittyentettél. A blog folytonos kezeléséhez nem csak a bejegyzések készítése, hanem a hozzászólások megválaszolása is hozzátartozik.

Ne feledkezz meg a népszerűsítésről! A „blogerek”, illetve a céges blogok írói rendszerint épp a legfontosabb dologról feledkeznek meg; elkészítik a jó kis tartalmakat, de elfelejtik megmutatni a világnak. Használj közösségi megosztás gombokat a cikkeid felett, alatt vagy mellett, oszd meg az érdekes információkat a Facebook csatornáidon, ajánld az írásaidat a szakmai közösségeknek.

Soha ne válj szakbarbárrá! Mind tudjuk, hogy ismered a szakkifejezéseket, amelyek a munkádhoz kötődnek, de ne írj úgy, hogy csak Te értsd! Nincs szükség olyan tartalmakra, amelyeket a látogatóid nem képesek értelmezni.