Peloponnészosz fantasztikus látnivalói

Peloponnészosz nagy formájú, mint egy nagy levél, hagyományosan Morea-nak hívták, ami eperfa levelet jelent. Európa és Görögország legdélebbi régiójában található Peloponnészosz egy széles félsziget, amelyet a Rio-Antirrio híd köt össze a szárazfölddel. Klasszikus görög templomokkal, velencei erődökkel, bizánci templomokkal és mükénéi palotákkal tarkított Peloponnészosz visszhangozza az ősi kultúrákat és eseményeket kiterjedt történelméből.

Míg Peloponnészosz több régióból és fővárosból áll, a legnépszerűbb turisztikai célpontok közé tartozik a Nafplio, amelyet középkori kastélyai és macskaköves ösvényei tettek híressé, amelyek a bougainvillea-val díszített udvarok mentén kanyarognak. A homokos tengerpartok, a kristálykék víz, a modern látnivalók és a megfizethető szállás miatt Tolo az egyik leglátogatottabb falu. Görögország egyik legnagyobb és legnépszerűbb városa, Patras, forgalmas tengeri kikötő, amely élénk művészeti és kulturális színterekkel büszkélkedhet, és Európa egyik legnagyobb karneváli ünnepségének ad otthont. Sok ősi város romjai léteznek Peloponnészosz gyönyörű táján, ahol a turisták láthatják az utcák, templomok, amfiteátrumok és szobrok maradványait.

Ezek között van Olympia, ahol az első olimpiai játékokat Zeusz tiszteletére rendezték. További jelentős helyek: Corinth, Epidaurus, Mystras és Messenia. Peloponnészoszon találhatók Görögország egyik legjobb tengerpartjai is. Az egyik legszebb az Elafonissos, amely fehér homokjáról és tiszta, türkizkék vizéről híres. A turisták körében népszerű Kalogria, Pisili Ammos és Arkoudi. Az ég széles területeivel szemben omladozó, díszes faragott kőoszlopok állnak az ókori görögök építészeti képességeinek bizonyítékaként. Az ősi Korinthosz éles maradványai tökéletesek, ha élvezi a fényképezést.