Pihenj Európa legszebb nyaralóhelyein!

A legtöbb ember az egész éves munkát követően alig várja, hogy kiszabaduljon a szürke hétköznapokból és egy meseszép tengerparton pihenje ki fáradalmait. Szerencsére Európában számos igazán szép hely akad, ahová legalább egyszer az életben érdemes ellátogatni!

Legjobb nyaralóhelyek Európában délen, a Földközi-tengert övező országokban találhatók meg. Az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében nyaranta kétségkívül Horvátország, amely számos hangulatos tengerparti várossal és egyedülálló szigettel várja a látogatókat. A legnépszerűbb városok közé tartozik Zadar, Split, Rovinj és Trogir. Horvátországhoz képest kevésbé népszerű desztináció Bulgária, azonban az elmúlt pár évben egyre inkább növekszik iránta a népszerűség. Különösen Bulgária ékszerdoboza, Neszebár vonz rengeteg látnivalót, mivel ez az ország egyik legrégibb városa. Neszebár óvárosa 1983-tól az UNESCO Világörökség részét képezi. Sokszínesége, szépsége és a rengeteg látnivaló miatt nem hiába nevezik Neszebárt a Fekete-tenger gyöngyszemének. Görögország rengeteg szigetével, ókori látnivalóival és csodás éghajlatával rengeteg látogatót vonz szerte a világból. Minden egyes sziget egy kicsit más és valami újat tartogat.

Görögország és Olaszország a legnépszerűbb országok közé tartozik. A csodás tengerpartok, az ókori romok, a napsütés és a helyi finomságok elvarázsolják az ide érkezőket. Különösen Rómába érdemes ellátogatni, amely rengeteg látnivalót rejt, ráadásul itt található a Vatikán, melyről biztosan állíthatjuk, hogy egyszer az életben mindenkinek el kell ide látogatni. Utazás előtt nem csak a bőrönd bepakolásáról és az előzetes tájékozódásról kell gondoskodni, hanem az utasbiztosításról sem szabad elfeledkezni! Erről bővebb információkat az axa-assistance.hu weboldalon talál!